Un minor rom a fost schingiuit în Franţa după ce a fost prins la furat

17 iunie 2014 13:06   Actualitate
Ultima actualizare:

Bătut și schingiuit după ce a fost prins la furat! Un adolescent de 16 ani se zbate între viaţa şi moarte după ce aproximativ 12 persoane l-au sechestrat într-o pivniță și l-au lovit cu brutalitate. El este suspectat că ar fi spart un apartament al unuia dintre agresori, scrie Mediafax.

Tânărul a fost găsit de poliție inconștient într-un cărucior de supermarket abandonat.  Grav rănit, minorul a fost internat la Spitalul Lariboisière de la Paris, unde se afla într-o stare critic ieri.

El trăia împreună cu familia și alți membri ai minorității într-o casă abandonată din vecinătatea Drumului Național 1 care traversează orașul Pierrefitte-sur-Seine.

Ion Vardu, cetățean român, vecin cu romii care se instalaseră în casa abandonată, a explicat agenției France Presse că, după atacul în care tânărul a fost grav rănit, toți cei circa 200 de romi originari din România au părăsit imobilul imediat.

Președintele consiliului local a denunțat acest „atac odios” și a afirmat că „Republica Franceză trebuie să asigure protecția tuturor locuitorilor săi indiferent de originea lor". ONG-urile active în domeniul protecției romilor afirmă că atacurile împotriva acestei minorități sporesc în număr și în gravitate în Franța.

Mai multe