Un muncitor român a înjunghiat un compatriot la beţie

9 septembrie 2009 18:21   Actualitate
Ultima actualizare:

Un muncitor român din domeniul construcţiilor, Ion Niţu-Tudor, în vârstă de 35 de ani, a izbucnit în lacrimi când justiţia britanică l-a condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare după ce, aflat în stare de ebrietate, şi-a înjunghiat un compatriot în timpul unei petreceri la Gloucester.

Potrivit ediţiei de marţi a Thisisgloucestershire.co.uk, Niţu-Tudor a fost adus în faţa instanţei după ce a negat că l-a atacat pe Vasile Romeo Acaraliţei în aprilie. Dar, după ce mai mulţi martori au venit în Marea Britanie din România pentru a depune mărturie împotriva sa, bărbatul a pledat vinovat în ultima clipă.

Procurorul Ian Fenny a precizat că atât acuzatul, cât şi victima, sunt români angajaţi în Gloucester Quays.

Potrivit acestuia, la 12 aprilie, într-o casă din oraş a fost organizată o petrecere pentru a marca o sărbătoare românească. Mulţi dintre bărbaţii prezenţi au băut, însă Niţu-Tudor era foarte beat şi agresiv, căutând motiv de ceartă cu Acaraliţei. Niţu-Tudor a părăsit casa pentru o vreme, apoi s-a întors cu un cuţit şi l-a înjunghiat în abdomen pe Acaraliţei, într-o cameră plină de martori, a afirmat Fenny. Victima a fost transportată la spital şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Acaraliţei s-a întors din România pentru a depune mărturie împotriva atacatorului său.

Atacatorul nu mai ţine minte ce-a făcut

Avocatul apărării George Threlfall a precizat că Niţu-Tudor îşi aminteşte vag de incident din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla. Însă crede că mărul discordiei era reprezentat de o unealtă pe care victima i-ar fi furat-o, a spus el.

'El îşi regretă comportamentul din acea seară', a adăugat Threlfall. 'Are 35 de ani şi este căsătorit de 15 ani. Soţia şi copiii săi, de 4 şi 11 ani, se află în România, iar el a venit aici în încercarea de a-şi îmbunătăţi situaţia financiară', a explicat avocatul.

Mai multe