Un orfan din România născut fără braţe a fost admis la prestigioasa universitate Oxford

8 ianuarie 2010 14:59   Actualitate
Ultima actualizare:

Cornel Hrişcă-Munn, acum în vârstă de 18 ani, a fost adoptat în 1992 de cuplul de britanici Ken şi Doreen Munn, după ce părinţii săi şi-au pierdut viaţa în România.

Tânărul s-a născut fără antebraţe, iar sarcini simple precum mâncatul sau spălatul îi sunt imposibile de unul singur.

În mod incredibil, însă, Cornel, pasionat la nebunie de muzică, a depăşit toate obstacolele pentru a câştiga locul secund la o competiţie naţională pentru toboşari, în 2007.

În septembrie 2009, el a obţinut un loc de student la facultatea de teologie şi filozofie din cadrul Colegiului Keble, ce aparţine de Universitatea Oxford.

Mama adoptivă, Doreen (67 de ani), a declarat că este încântată de faptul că băiatul de origine română, pe care l-a crescut la casa familiei din Whittington, Worcester, a reuşit un asemenea lucru, în condiţii atât de dificile.

Cornel Hrişcă-Munn - care în 2004 a primit premiul Pride of Britain, pentru activităţile sale de caritate - a înfiinţat în 2005 organizaţia The Cornel Trust, care are drept obiectiv ajutorarea copiilor fără membre din România. În timpul studiilor la Oxford, care se vor desfăşura pe parcursul a trei ani, Cornel va utiliza un dispozitiv special ataşat braţelor sale. Aparatul îi va permite să folosească un instrument de scris pentru a lua notiţe în timpul cursurilor.

Mai multe