Un român din Spania, voluntar în Haiti

28 ianuarie 2010 17:18   Actualitate
Ultima actualizare:

Daniel Ţecu (44 de ani), stabilit de 13 ani în Peninsula Iberică, a participat la numeroase acţiuni caritabile în ţări precum Rwanda, Botswana sau Uganda, iar acum organizează o campanie umanitară. În perioada 1–5 februarie, 15 medici români se vor deplasa în Haiti, ţară grav afectată de cutremurul devastator care a lăsat în urmă peste 170.000 de morţi.

Daniel Ţecu a plecat în Spania în urmă cu 13 ani şi s-a stabilit în localitatea madrilenă Coslada, unde a lucrat câţiva ani în construcţii, după care a deschis un studio foto şi video. În anul 2001, el şi-a orientat afacerile către un magazin cu produse româneşti şi o cofetărie.

În urmă cu patru ani, românul a înfiinţat Asociaţia pentru Dezvoltarea Economică şi Culturală a Românilor din Spania (ADERE), iar în 2008 a pus bazele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE). Din 2003, Daniel s-a implicat în mai multe proiecte umanitare în: Bolivia, Argentina, Namibia, Rwanda, Congo, Botswana şi Uganda.

Susţinut de vedete din ţară

„În cutremurul care a avut loc în România în anul 1977 au murit 1.500 de persoane. Pe atunci, România avea 20 de milioane de locuitori. În seismul din Haiti şi-au pierdut vieţile peste 170.000 de oameni, dintr-o populaţie de şapte milioane de locuitori. M-a impresionat suferinţa supravieţuitorilor şi am dorit să-i ajut", povesteşte Daniel Ţecu.

Federaţia pe care o conduce a iniţiat un proiect umanitar, în colaborare cu alte asociaţii. Proiectul este susţinut de mai multe vedete, printre care: Nadia Comăneci, Alexandra Ungureanu, Niculina Stoican, Corina Chiriac, Mirabela Dauer şi Irina Loghin.

Află pe adevarul.ro mai multe amănunte despre deplasarea medicilor români în Haiti

Mai multe