Un tort pentru Ştefi, fetiţa care nu putea mânca!

10 octombrie 2010 15:29   Actualitate
Ultima actualizare:

Ştefania Dumitru a fost prima fetiţă care a apărut in paginile ziarului Click!, atunci când am demarat campania "Din inimă pentru copii". Ieri, i-am dus un tort aniversar.

Pe Ştefi o ştie acum multă lume. Un caz dificil, cu o maflormaţie gravă. S-au făcut donaţii puţine, însă Dinu Patriciu ne-a oferit o sumă consistentă pentru a ajunge la 18.500 de euro, costul operaţiei de atrezie de esofag într-o clinică din Germania, unde i-a fost reconstruit esofagul şi micuţa a scăpat de furtunelul din burtă prin care era hrănită.

Acum, Ştefi are un an şi o lună şi mănâncă la fel ca un copil normal. Ieri, am sărbătorit-o cu tort, fiindcă atunci când a împlinit un an a fost bolnavioară, iar medicii de la spitalul "Grigore Alexandrescu" i-au purtat de grijă.

Ştefi împreună cumama şi tatăl ei, în căsuţa din comuna Copăceni, Ilfov

Nina, bunica destoinică a Ştefaniei, ne spune că micuţa mănâncă orice, după un reţetar stabilit de doamna doctor Palade, însă de bază e încă laptele Nutren Junior. Fac mari sacrificii pentru a-l cumpăra, deoarece o cutie costa peste 50 de lei, iar Ştefi o consumă în două-trei zile.

Pe lângă senzaţionalul tort "Păpuşa Barbie", oferit cu mare drag de cofetăria Claus (bd. Banu Manta nr. 21), i-am dus Ştefaniei hăinuţe şi o jucărie de pluş. Am îmbrăcat-o cu o bluză cu simbolul campaniei, ca să aibă amintire despre momentul când mai mulţi oameni s-au unit şi i-au dat şansa unei vieţi normale.

Când am desfăcut tortul, Ştefi s-a repezit cu degeţelele în el şi prima înghiţitură s-a sfârşit într-un zâmbet larg, semn că i-a plăcut.

Familia ei e mare şi are nevoie de ajutor de orice fel. Inclusiv de un loc de muncă pentru tatăl Ştefaniei, care e şofer. Dacă puteţi să ajutaţi, trimiteţi mail pe adresa simona.ionescu@click.ro sau sunaţi la telefon 021.407.76.80

Noi conturi pentru campania «Din inimă pentru copii»!

Începând din acest moment, Fundaţia Cosmir a trustului Adevărul Holding a obţinut dreptul legal să se numească Fundaţia Adevărul.

La BCR Sucursala Pipera s-au deschis urmatoarele conturi pentru noua Fundaţie Adevarul, toate fondurile strânse anterior fiind transferate aici:

Cont lei: RO09RNCB0286001133100003

Cont euro: RO36RNCB0286001133100002

Atentie, aceste conturi sunt deschise la BCR Sucursala Pipera!

Mai multe