Un vas cu peste 100 de pasageri la bord, blocat în Antarctica

16 noiembrie 2009 13:24   Actualitate
Ultima actualizare:

Un spărgător de gheaţă care făcea o croazieră în apele Antarcticii, cu 105 pasageri la bord, majoritatea britanici, inclusiv o echipă a BBC, este blocat, a anunţat luni compania de navigaţie maritimă din Extremul Orient rus DVMP

Echipajul vasului "Kapitan Hlebnikov" aşteaptă o "schimbare a vremii înainte de a-şi continua drumul", a declarat un reprezentant al DVMP, citat de RIA Novosti. "Este vorba de una sau două zile", a precizat el.

Nimic nu ameninţă nava şi pasagerii, în rândul cărora se află şi o echipă a postului britanic de televiziune BBC, care face un film, potrivit aceleiaşi surse.

"În Antarctica este începutul primăverii şi este încă multă gheaţă", a explicat un alt oficial din DVMP, Viaceslav Naguanik, citat de Interfax.

"Gheaţa s-a acumulat din cauza schimbării direcţiei vântului", a adăugat el, subliniind că viteza vântului a scăzut deja.

Căpitanul vasului, Viktor Vasiliev, este "un marinar experimentat, care a făcut deja zeci de expediţii în apele Antarcticii", a dat el asigurări.

Mai citește:

Iată cea mai mare navă din lume

Mai multe