UPDATE: Franţa va organiza Euro 2016

28 mai 2010 11:09   Actualitate
Ultima actualizare:

Anunţul a fost făcut de Michel Platini, preşedintele UEFA. Franţa a mai organizat Campionatul European în 1960 şi 1984, la ultimul participând şi echipa României. Atunci, "cocoşii", cu Michel Platini pe teren, au cucerit primul lor titlu important din fotbal.

Franţa a mai organizat Campionatul Mondial în 1938 şi 1998.

În primul tur electorii au preferat Franţa şi Turcia. În cel de-al doilea clasamentul a fost identic. Franţa a adunat 7 voturi, iar Turcia 6. Misiunea, plăcută în acest context, de a anunţa ţara gazdă a CE 2016 i-a revenit francezului Michel Platini, preşedintele UEFA.

"Ţin să le mulţumesc prietenilor noştri italieni şi turci. Le înţeleg frustrarea şi tristeţea după atâtea luni de muncă şi le doresc noroc pentru ceea ce urmează", a declarat preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes.

"Pentru noi este un moment de intense emoţii, câci noi vom primi fotbalul european în Franţa, în 2016. Ne vom ţine promisiunile şi le mulţumesc prietenilor noştri din Comitetul Executiv al UEFA. Ei ne-au arătat încrederea lor. Este o zi frumoasă pentru noi toţi".

La turneul final al CE de fotbal din 2016 vor participa 24 de echipe, cu opt mai mult decât la ediţiile din ultimii ani, inclusiv la cea din 2012.

Mai multe