Vă dăm reţete din carne de miel
Chiar dacă suntem încă în post, Paştele se apropie cu paşi repezi, aşa că nu strică să vă faceţi de pe acum lista de cumpărături. Săptămâna viitoare deja ar trebui să vă apucaţi să pregătiţi bucatele. Cum carnea de miel este de bază, bucătarul Click!, Jakob Hausmann, vine în întâmpinarea voastră cu patru idei pentru prepararea ei.
Ciorbă cu verdeaţă
Ingrediente: două kg pulpe inferioare de miel, 100 g ceapă, 100 g morcov, 3 linguri orez, 50 g rădăcină de pătrunjel, 50 g păstârnac, o legătură leuştean, una de ştevie, una de macriş, una de leuştean, două ouă, 200 ml smântână, doi litri apă, sare, piper
Mod de preparare: se fierbe carnea circa o oră, apoi se adaugă zarzavaturile tăiate cubuleţe, se fierbe încă 30 minute, adaugând toate ierburile tocate. Separat se bate oul crud amestecat cu smântâna, sare şi piper şi se adaugă treptat în supă.
Drob
Ingrediente: organe (limbă, rinichi, ficat, plămâni), un ou, sare, piper, boia dulce, o legătură pătrunjel, 200 g pesmet, 100 g ceapă, foi de dafin
Mod de preparare: ceapa limba, rinichii, ficatul şi plămânii se fierb cu sare şi foi de dafin, apoi se toacă în cubuleţe. Se adaugă sare, piper, boia de ardei, pătrunjel, un ou crud şi pesmetul. Se amestecă, se pune într-o formă dreptunghiulară tapetată cu ulei şi făină şi se dă la cuptor.
Chiftele
Ingrediente: 250 g cartofi, 250 g carne de miel fără os, un ou, o ceapă, pătrunjel, făină, o lingură ulei, sare, piper, boia iute
Mod de preparare: cartofii tăiaţi bucăţi se fierb în apă sărată, apoi se strivesc ca pentru piure.
Carnea de miel se dă prin maşina de tocat, se adaugă oul şi piureul de cartofi, apoi ceapa tăiată mărunt şi pătrunjelul. Se condimentează cu sare, boia şi piper, se modelează chiftelele. Acestea se dau prin făină şi se prăjesc la foc iute.
Miel umplut
Ingrediente: două kg pulpă de miel, o jumătate pâine albă, 4-5 ouă, sare, piper, boia, pătrunjel, ceapă, morcov
Mod de preparare: se bate puţin pulpa şi se umple cu amestecul de legume, cu pâinea, boiaua, patrunjelul, iar ouăle fierte se pun pe mijloc.
Pulpa se leagă cu o aţă, se condimentează. Separat se încinge uleiul, se colorează pulpa pe ambele părţi, se pune într-o tavă şi se dă la cuptor o oră jumătate, la 175 de grade.