Va lua 360.000 € pe an la Karlsruher!

11 ianuarie 2011 17:30   Actualitate
Ultima actualizare:

Dorit încă din vară de formaţia germană, şefii celor două cluburi nu s-au înţeles asupra sumei de transfer, 600.000 de euro, şi afacerea s-a sistat.

Golgheterul ediţiei trecute a Ligii I (16 goluri) a intrat într-o pasă proastă, marcat de ratarea transferului, iar Andone l-a folosit din ce în ce mai puţin. Acum, cei de la Karlsruher au plusat cu încă 75.000 de euro, iar preşedintele "câinilor" Nicolae Badea şi-a dat acceptul, mai ales că roş-albii ar putea obţine şi un bonus de 300.000 de euro dacă nemţii promovează în prima ligă, scenariu puţin probabil pentru că Karlsruher e pe poziţia 16 în 2.Bundesliga.

Andone este nemulţumit însă, pentru că dorea ca din retur să-l titularizeze pe Cristea şi acum planurile i s-au dat peste cap.

"Nu mă întrebaţi pe mine de transferuri, întrebaţi-l pe domnul Badea", a spus sec antrenorul. Dar acţionarul a confirmat mutarea: "Există un interes insistent al grupării germane Karlsruhe pentru achiziţionarea lui Andrei Cristea, dar mai e până la soluţionarea tranzacţiei".

Un prim pas a fost în convingerea jucătorului de a renunţa la restanţele salariale. Dinamoviştii aveau să-i dea remuneraţia pentru ultimele trei luni, undeva în jurul a 35.000 de euro, iar jucătorul a cedat suma pentru ca tranzacţia să fie urgentată şi "câinii" să accepte propunerea nemţilor.

Odată ce au lămurit situaţia fotbalistului, Badea a răspuns ofertei şi a obţinut şi 25 % dintr-un viitor transfer. Cristea a acceptat să semneze cu o echipă ce se zbate să scape de retrogradare în liga a treia motivat de partea financiară a acordului: salariu de 30.000 de euro lunar.

Ce bani câştigă în Germania

Salariu 30.000 de euro lunar

Prime 2.000 de euro la fiecare punct în campionat; 50.000 de euro dacă evită retrogradarea

Mai multe