Va opera din nou, după ce a omorât un copil

12 ianuarie 2011 18:19   Actualitate
Ultima actualizare:

În mai 2010, un copil de 9 ani a murit după ce a fost operat de Mircea Tuşciuc. În urma scandalului izbucnit, medicul a fost concediat. Tribunalul susţine că nu putea fi dat afară, întrucât se afla în concediu medical.

Chirurgul se poate întoarce liniştit la muncă. Tribunalul Olt a anulat decizia de concediere a lui Mircea Tuşciuc.

Medicul a dat în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce conducerea unităţii i-a desfăcut contractul de muncă în mod abuziv.

"Oare doctorul ăsta cum doarme noaptea?"Ionica Biculescu, mama copilului

Acum, chirurgul se poate întoarce la spital pentru a-şi relua activitatea, întrucât instanţa a decis că acesta a fost dat afară în timp ce se afla în concediu medical. „Tribunalul Olt a decis anularea deciziei de concediere şi reintegrarea clientului meu la locul de muncă. Decizia este absolut legală", a spus Lucia Furtună, avocata lui Mircea Tuşciuc. Reprezentanţii spitalului spun însă că vor face recurs. „Dacă justiţia a decis că trebuie să-l primim la serviciu, ne vom conforma, dar o să facem recurs", a declarat Nicu Vladu, managerul unităţii medicale din Slatina.

Medicul Mircea Tuşciuc a fost dat afară în urma morţii unui copil care a ajuns la spital cu o banală fractură la un braţ. Cristian Grigore, de 9 ani, din comuna olteană Şerbăneşti, şi-a rupt mâna la 23 mai 2010, în timp ce se juca.

Adus la Slatina, băieţelul a fost supus unei operaţii de amputare, după care starea sa de sănătate s-a agravat. Copilul a intrat în şoc septic şi a murit în elicopterul SMURD care îl transporta la Bucureşti.

„Doctorul Tuşciuc nici măcar nu şi-a cerut scuze sau măcar să fi ajutat şi el familia cu o sumă de bani pentru înmormântare sau pomeni", a spus Viorica Olteanu, verişoara copilului mort. Colegiul Medicilor nu a ajuns încă la o concluzie finală în cazul chirurgului Tuşciuc.

Mai multe