Văduva lui Trifu vrea de la studenţii măcelari 130.000 €

4 decembrie 2009 18:42   Actualitate
Ultima actualizare:

Ieri a fost primul termen pe fond în procesul crimei de la Medicină. Lucreţia Schroth, văduva rromului tranşat a dat ochii pentru prima dată de studenţii care l-au ucis pe Trifu.

Procesul a început ieri la Tribunalul Timiş, Sergiu Florea a luat loc în boxa acuzaţiilor în timp ce prietena sa, Carmen Bejan a stat pe ultima bancă din sala de judecată, înconjurată de gardieni.

În aceeaşi sală, la doar câţiva metri distanţă a stat Lucreţia Schroth şi câteva rude ale văduvei. În timp ce se judecau alte cauze, bătrâna i-a căutat tot timpul din priviri pe studenţi.

La final, pe holurile tribunalului, Lucreţia a izbucnit în plâns. „Criminalii şi-au bătut joc de bătrânul meu. Sunt nişte canibali!", a spus Lucreţia în hohote de plâns.

Femeia s-a constituit parte civilă şi cere plata de către studenţi a cheltuielilor de înmormântare de peste 8.000 de euro şi daune morale de 120.000 de euro.

Citeşte şi:Studenta l-a ucis pe rromul tranşatStudenta acuzată de crima de la Medicină cere mutarea procesului din TimişoaraTimişoara: Amprentele studenţilor ucigaşi nu sunt pe arma crimeiStudentul-măcelar plânge de dorul iubiteiMărturie şoc: ţipetele disperate ale rromului tranşat la Medicină au speriat un studentIpoteză aiuritoare: acneea, de vină pentru «crima de la Medicină»S-a împărţit vina: studenta a ucis pentru că a rugat-o iubitul

Lucreţia Schroth, văduva judecătorului ţiganilor

„Cheltuielile pentru înmormântare vor fi păstrate, iar dacă se vor acorda daune morale toţi banii vor fi donaţi unui azil de bătrâni", a spus avocatul femeii, Radu Zandomeni.

Avocatul lui Carmen Bejan, Daniel Sabou, şi preşedintele completului de judecată, Mircea Creţu, au avut discuţii contradictorii pe tema amânării procesului.

Avocatul a cerut fixarea unui alt termen până la primirea unui răspuns la cererea de strămutare. Judecătorul nu a acceptat însă acest lucru şi a vrut să-i audieze pe studenţi.

„Nu putem prelungi procesul la nesfârşit", a spus judecătorul Mircea Creţu.

Avocatul a cerut imediat recuzarea completului de judecată şi l-a acuzat pe magistrat de interese personale pentru care urgentează procesul.

Judecătorul a spus însă că avocatul încearcă să amâne procesul inutil şi dă dovadă de lipsă de profesionalism.

Tranşat în căminul de la Medicină

La 1 august, rromul  (65 de ani) a fost ucis şi tranşat într-o cameră a căminului de la Medicină din Timişoara. Victima venise pentru o partidă de sex cu Carmen Bejan.

Mai multe