«Vând pâine de juma’ de metru»
Nici o masă fără pâine! Asta este zicala după care se ghidează majoritatea bucureştilor. Tocmai de aceea, de ieri, s-a deschis, în Parcul Naţional, un târg destinat exclusiv produselor de patiserie, unde vedetă este franzela de 5 kilograme.
Este uriaşă! Nu poţi trece pe lângă ea fără să nu o observi. Are aproape o jumătate de metru şi o culoare arămie, de-ţi plouă-n gură.
„Este făcută la Fabrica de Pâine Plevnei, care are o tradiţie de 128 de ani. Gustul şi aroma sa ne amintesc de pâinea făcută în casă de străbunicii noştri", ne asigură Eugenia, femeia care o vinde la târg.
Nemaiîntâlnita franzelă este făcută din maia naturală, făină albă de grâu, drojdie şi sare şi este vândută în Parcul Naţional cu 5 lei kilogramul.
150 de grame de cafea din excremente de mangustă costă 366 de lei
Şi la Facultatea de Agronomie, ţăranii au venit din toate colţurile ţării cu fel de fel de bunătăţi, de la cârnăciori afumaţi, muşchiuleţ, pastramă, brânzică, până la ţuiculiţă şi rachiu.
La Palatul Şuţu este forfotă. Până mâine aici găsiţi ceaiuri şi cafele rafinate din excremente de mangustă sau din ciuperci.
Cârnaţii de oaie şi porc produşi la Sibiu se vând cu 30 de lei/kg