Vasile Şeicaru: «Adrian Păunescu a plecat dezamăgit din lumea asta, a plecat foarte trist»

5 noiembrie 2010 8:44   Actualitate
Ultima actualizare:

"Adrian Păunescu a plecat dezamăgit din lumea asta, a plecat foarte trist şi lucrul acesta se ştie şi s-a văzut prin ultimele cuvinte pe care le-a spus în ultima parte, când se vedea şi suferinţa pe faţa lui, dar şi prin ultimele cuvinte pe care le-a scris", a declarat Vasile Şeicaru, pentru Agerpres.

El a spus că a fost alături de poet de când a fost internat şi a văzut că acesta nu şi-ar fi dorit "să plece din lumea asta atât de repede" şi cel mai bine a fost spus lucrul acesta de scrisoarea pe care fiica lui i-a trimis-o.

Ion Iliescu: „Păunescu a marcat istoria culturii noastre”

«Tată, fă-te bine! Vine ziua mea!» - citeşte emoţionantă scrisoarea adresată ieri de Ana Maria Păunescu poetului

Ultima poezie a lui Adrian Păunescu, scrisă pe patul de spital

"Eu am vegheat de când a fost internat poetul Adrian Păunescu şi am urmărit fiecare moment din ceea se cheamă ultima perioadă a existenţei lui pe care a trăit-o într-un pat de spital. Păunescu nu şi-a dorit să plece din lumea asta atât de repede, pentru că mai erau multe lucruri de făcut. Acestea le-a spus mult mai bine fiica lui prin scrisoarea pe care i-a trimis-o", a fost de părere artistul.

Şeicaru şi-a reamintit şi de perioada când a început să cânte la Cenaclul Flacăra, spunând că Adrian Păunescu a fost cel care i-a "schimbat definitiv viaţa" în momentul când i-a propus să se alăture Cenaclului.

Victor

Socaciu: «Adrian Păunescu va fi mai mare după ce nu va mai fi»

George

Stanca: «Munca exagerată l-a adus în pragul morţii»

Adrian Păunescu omagiat la spectacolul lui Cotabiţă

"Pentru mine, ca muzician, ca interpret, Păunescu a fost omul care mi-a schimbat definitiv viaţa, în 1978, când mi-a propus să aleg între catedra de profesor la o şcoală din Galaţi şi cea de viitor cântăreţ de folk la Cenaclul Flacăra. Le-am ales pe amândouă la început, după care am rămas cu poetul timp de şapte ani", a mai spus Şeicaru.

Poetul, publicistul şi politicianul Adrian Păunescu a murit vineri, la ora 7,15, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat dr. Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a spitalului. Medicul a spus că inima poetului s-a oprit şi el nu a mai putut fi resuscitat.

Vasile Şeicaru: Datorită lui Adrian Păunescu am devenit ceea ce sunt azi: cântăreţul de folk

Ultima

emisiune în direct a lui Adrian Păunescu a fost difuzată de Radio Reşiţa - AUDIO

BIOGRAFIE

- Adrian Păunescu: lider al Cenaclului Flacăra şi politician desăvârşit

Mai multe