Veneţia, inundată și acoperită de zăpadă

19 decembrie 2009 21:27   Actualitate
Ultima actualizare:

Aproximativ 14 la sută din oraşul italian Veneţia era inundat şi acoperit de zăpadă sâmbătă, în urma trecerii unei depresiuni, combinată cu un fenomen natural de maree, care a ridicat nivelul apelor lagunei cu 114 centimetri.

Ca de obicei, autorităţile au amplasat pasarele de lemn pentru a permite locuitorilor şi vizitatorilor să circule prin oraş.

Un tânăr turist francez nu s-a putut abţine şi s-a aruncat în apa acumulată în celebra piaţă San Marco. Poliţia municipală a intervenit rapid pentru a-l obliga să iasă şi i-a dat amendă, informează Mediafax.

Aeroportul Serenissime a fost închis mai mult de cinci ore din cauza intemperiilor, iar circulaţia trenurilor a fost puternic perturbată pe unele linii.

Centrul de supraveghere preconizează inundaţii şi pentru duminică, apa urmând să se ridice cu 115 centimetri peste nivelul normal.La 1 decembrie 2008, marea s-a ridicat cu 156 de centimetri peste nivelul normal, acesta fiind un record în ultimii 22 de ani.

Veneţia a cunoscut cea mai gravă inundaţie la 4 noiembrie 1966, când apa s-a ridicat cu 194 de centimetri, în timp ce întregul teritoriu italian se confrunta cu inundaţii catastrofale.

Mai multe