Viaţa lui Saşha costă 1.500 de lei pe lună

18 ianuarie 2010 16:48   Actualitate
Ultima actualizare:

Saşha a trăit un an mai mult prin spitale. Ca să poată trăi acasă, are nevoie de o mică avere. Dacă părinţii nu vor avea bani, copilaşul e condamnat la moarte.

Saşha Mihai Călin s-a născut pe 5 decembrie 2008. Nimic nu a dat de bănuit părinţilor chinul ce avea să urmeze.

Sarcina a decurs normal, naşterea de asemenea. Saşha era un bebe ca oricare altul, mânca, dormea. Părinţii şi-au dus puiul acasă, fericiţi, pe 7 decembrie 2008. Doar că fericirea avea să dureze prea puţin.

*Pe 17 ianuarie 2009, lui Saşha i s-a făcut rău şi părinţii l-au dus de urgenţă la spital. Iar pe 17 ianuarie 2010, s-a împlinit un an de când copilul trăieşte prin spitale, conectat la tot felul de aparate.

Saşha „uită" să respire şi nu poate trăi fără a fi conectat la aparatul cu oxigen.

*Totuşi, în urmă cu câteva zile, părinţii au primit vestea cea bună: Saşha poate merge acasă. Cu o singură condiţie: camera lui trebuie transformată în cameră de spital - plină de aparate medicale fără de care copilul nu poate trăi.

Aparatura poate fi închiriată de la firme cu profil medical, dar preţurile sunt mari şi părinţii nu fac faţă.

*Preţul vieţii copilului Saşha Mihai Călin este de 1.500 de lei pe lună: un aparat portabil de intubare - 180 euro închirierea; 190 lei pe lună - închirierea unui aparat portabil pentru administrarea continuă de oxigen.

La care se adaugă, tot lunar, 500 de lei pentru plata curentului electric necesar funcţionării aparatelor. În plus, Saşha are nevoie de un aparat de aspirat care costă 550 de euro şi de un aparat de umidificat.

Numai dacă există firme care ar putea sponsoriza acest «tratament», copilul ar putea trăi.

*Saşha a sfidat moartea de câteva ori. Dar şi neîncrederea unor medici care, pe 21 ianuarie 2009, le-au spus părinţilor că puiul lor are o boală metabolică foarte gravă şi că mai mult de o lună nu are de trăit.

După 3 luni de luptă, o analiză a indicat faptul că Saşha nu suferă de nicio boală metabolică. Singurul factor care îl împiedică pe Saşha să respire şi să se hrănească normal este unul neurologic.

Diagnosticul complet, pus după câteva luni de spitalizare la „Dr. Victor Gomoiu"şi „Gr. Alexandrescu", este: Epilepsie mioclonică precoce (stare de rău convulsiv); Insuficienţă cardiorespiratorie acută; Pneumonie acută interstiţială; Anemie; Malnutriţie protein-calorică grad III.

Pe tot parcursul lui 2009, micuţul şi mama lui au stat doar foarte puţin acasă. Iar pe 28 octombrie a fost internat la secţia Terapie Intensivă (A.T.I.) a Spitalului de Copii „M.S. Curie" unde a fost trecut pe suport ventilator.

Acolo a împlinit 1 an, acolo a petrecut Sărbătorile. Acum are o şansă să scape de spital, dar fără bani nu e posibil.

Saşha are doar trei opţiuni: să rămână în spital - dar nu poate fi ţinut internat la nesfârşit; să moară din cauza lipsei de oxigen sau... să fie ajutat să trăiască.

Click aici şi vei vedea spotul umanitar realizat de Antoanela Lazarus şi difuzat gratuit de OTV, în timpul emisiunilor «Casa Verde» (duminică, ora 11.45) şi al matinalului «Zori de zi»

Implică-te în campania "Din inimă pentru copii"

ACUM puteţi dona 2 Euro pentru copiii bolnavi, prin trimiterea unui SMS la 890 în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote (nu se percepe TVA).

Servicii oferite gratuit de Vodafone, Orange şi Cosmote. Număr alocat pentru perioada 15 ianuarie - 15 aprilie 2010.

Fii bun, ajută!

CONT LEI: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

CONT EURO: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift/BIC PIRB RO BU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI RO15162540

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

Puteţi ajuta şi altfel decât cu bani

Dacă ajutorul pe care doriţi să-l acordaţi nu se referă la bani, scrieţi-ne pe adresa de mail: dininimapentrucopii@click.ro sau contactaţi-ne la tel 021.407.76.80.

Mai multe