Victimă condamnată la închisoare, în timp ce hoţul scapă liber

20 decembrie 2009 9:43   Actualitate
Ultima actualizare:

Munir Hussain a rămas şocat la auzul sentinţei şi a declarat că trăieşte un coşmar.

"Nu înţeleg cum un sistem de justiţie mă poate trimite după gratii pentru că am vrut să-mi salvez copiii de la moarte. Orice englez care încearcă să-şi salveze familia într-o situaţie disperată poate ajunge ca mine", a răbufnit el în sala de judecată.

Totul a început în momentul în care bărbatul s-a întors de la moschee împreună cu soţia, cei doi fii şi fiica sa şi i-a găsit în casă pe cei trei hoţi mascaţi. Infractorii i-au legat şi i-au obligat să se tărască pe podea, ameninţându-i cu moartea.

"Oamenii aştia ne-au ţint cuţitul la gât şi ne-au lovit repetat în cap", a povestit unul dintre fii.

În momentul în care unul dintre băieţii lui Munir a reuşit să fugă, omul de afaceri a înşfăcat o bâtă de baseball şi l-a lovit pe Walid Salem, spărgându-i ţeasta hoţului.

În timp de Munir va sta 39 de luni după gratii pentru că a încercat să-şi salveze familia, hoţul, care s-a ales cu un traumatism cranian, scapă fără nicio pedeapsă.

Judecătorul care a luat aceste decizii este de părere că indiferent de situaţie nu îţi este permis să foloseşti violenţa pentru a-ţi face dreptate, ci să aştepţi până când organele competente ale statului vor interveni.

Mai multe