VIDEO Făcea furori în 1987 cu melodia «Ce mult te-am iubit». V-o mai amintiţi pe Ileana Şipoteanu?

8 august 2013 15:34   Actualitate
Ultima actualizare:

Ileana Şipoteanu a participat în 1987 la Festivalul Mamaia cu melodia "Ce mult te-am iubit" a lui Dumitru Lupu pe versurile Malei Bărbulescu. Piesa a avut un succes infernal şi a rămas una dintre şlagărele de referinţă ale artistei.

"Ce mult te-am iubit" şi Ileana Şipoteanu au primit ropote de aplauze şi au ajuns la inimile publicului. Deşi a primit aplauze în şir de minute bune, juriul a spus official că s-a considerat că au fost mai multe piese bune la ediţia respectivă şi nu a acordat trofeul la creaţie. În realitate se pare că lucrurile au stat altfel.

Surse din muzică spun că s-a discutat în juriu ca Dumitru Lupu, care avea atunci doar 32 de ani, să obţină marele trofeu, însă, în final au ajuns la concluzia că e prea tânăr pentru... trofeu!

Aşa a ratat compozitorul şi artista un trofeu la Mamaia! Însă fostul Ministru al Culturii de la acea vreme, Ladislau Hegedus a încercat să dreagă cumva lucrurile.

A chemat-o la el pe Ileana Şipoteanu şi pe Dumitru Lupu, autorul piesei, pentru a le oferi bucuria de a participa la ,,Lira de Aur,, - Bratislava ( în fosta Cehoslovacie), unde artista a luat premiul presei sub numele de Ileana Șipoteanuova. Ascultă aici piesa care a născut atâtea discuţii la Mamaia în 1987!

Mai multe