VIDEO: "Golul" din poarta Angliei!

13 iunie 2010 7:10   Actualitate
Ultima actualizare:

1. Peter Shilton, preliminarii, CM 1974, Anglia - Polonia 1-1 (octombrie 1973)Britanicii aveau nevoie de victorie cu Polonia, pe Wembley, pentru a se califica la Campionatul Mondial din Germania. Polonezii aveau să deschisă scorul prin Jan Domarski care a tras de la distanţă, nu foarte puternic, undeva în dreapta lui Shilton, pe jos. Portarul englezilor a încercat să prindă mingea în loc să o respingă, iar balonul buclucaş i-a alunecat pe sub corp. Polonezii s-au închis apoi în propria jumătate, şi chiar dacă Anglia a egalat după doar şase minute, nu a mai reuşit să întoarcă rezultatul şi a ratat calificarea la mondiale. Shilton avea să declare la un moment dat că a fost singura gafă din cariera sa la naţională, care cuprinde 125 de selecţii.

Vezi gafa lui Shilton la minutul 2 al clipului:

2. David Seaman, sferturi de finală, CM 2002, Brazilia - Anglia 2-1 (iunie 2002)Visele britanicilor de a câştiga o a doua Cupă Mondială s-au oprit în sferturile de finală, după ce Seaman a fost surprins de o lovitură liberă executată de Ronaldinho. Mingea i-a trecut portarului de atunci al lui Arsenal pe deasupra capului, lăsându-l parcă înfipt în iarbă, fără reacţie.

3. David James, preliminarii, CM 2006, Austria - Anglia 2-2 (septembrie 2004)Pe atunci la Manchester City, James a primit un gol stupid de la Andreas Ivanschitz, mingea trecându-i pe sub corp. Era golul egalizator pentru Austria după ce Anglia condusese cu 2-0. Deşi James avea să adune în total 50 de selecţii pentru naţionala albionului, nu s-a putut descotorsi niciodată de porecla „Calamity James".

4. Paul Robinson, preliminarii, Euro 2008, Croaţia - Anglia 2-0 (octombrie 2006)Unul dintre meciurile importante din acea campanie pentru britanici a fost stricat, cum altfel, de către portar. A fost poate cea mai monumentală gafă, cu o minge pasată inofensiv înapoi spre Robinson de către fundaşul Gary Neville, pe care portarul nu a reuşit să o preia cu piciorul. Golul a dus scorul la 2-0 pentru croaţi, iar Robinson nu a mai apărat niciodată de atunci poarta Angliei, în ciuda unor prestaţii bune la club.

5. Scott Carson, preliminarii, Euro 2008, Anglia - Croaţia 2-3 (noiembrie 2007)Probabil că jucătorii din naţionala Croaţiei nu şi-au imaginat niciodată că vor primi două cadouri „englezeşti" în aceeaşi campanie. Era primul meci pentru Scott Carson la naţională şi avea să fie şi ultimul după ce a contribuit decisiv la deschiderea scorului de către croaţi. Carson a scăpat mingea în poartă după un şut „la noroc" al lui Kranjcar şi Anglia avea să rateze în cele din urmă calificarea la Euro 2008.

Click aici pentru a vedea şi gafa de aseară a lui Robert Green

Mai multe