VIDEO I-au scos din burtă un peşte viu de 60 cm

5 noiembrie 2014 13:41   Actualitate
Ultima actualizare:

Chirurgii unui spital din Brazilia au fost şocaţi să găsească în sistemul digestiv al unui pacient un peşte răpitor viu, lung de 60 de centimetri, cu o formă asemănătoare şarpelui, scrie publicaţia britanică "Daily Mail".

Peştele, o danghilă, i-a fost extras din abdomen. Acesta poate ajunge la dimensiunea de 1,25 de metri.

Animalul era încă viu când a fost extras, dar a fost eutanasiat ulterior.

După cum se vede în video, personalul medical râde şi chiuie în timpul extracţiei chirurgicale.

Pacientul s-a arătat deranjat că a fost filmat fără permisiunea sa. Spitalul a interzis folosirea telefoanelor mobile în sălile de operaţie şi a lansat o anchetă.

Un bărbat în vârstă, din Brazilia, a fost supus unei intervenţii chirurgicale mai puţin obişnuite, după ce medicii de la Spitalul Universitar din oraşul Londrina au depistat în burta sa o anghilă, un peşte răpitor care poate atinge dimensiuni considerabile de până la 1,25 de metri. Pacientul nu a vrut să ofere detalii privitoare la felul în care a ajuns în această situaţie, însă medicii au ajuns la concluzia că peştele de 60 de centimetri a intrat prin anus şi a mers în sistemul digestiv al acestuia.

Răpitorul era viu în momentul operaţiei, iar după ce a fost scos din abdomenul bărbatului a fost înfăşurat într-o pânză şi eutanasiat, scrie www.esmeraldanoticias.com, site-ul citat de "Daily Mail".

Medicii şi asistentele chiuie de bucurie în timpul operaţiei

Personalul medical, care a asistat la intervenţia chirurgicală, s-a amuzat de toată situaţia, medicii şi asistentele putând fi auziţi în timp ce râd sau chiuie de bucurie. Unuii dintre ei au filmat toată scena şi apoi au urcat video-ul pe Internet.

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, nu şi-a dat acordul să fie filmat, cu atât mai mult ca video-ul să fie distribuit pe Internet, motiv pentru care a făcut o reclamaţie, iar spitalul a demarat o anchetă. Pentru e evita astfel de incidente, toate telefoanele mobile au fost interzise în incinta departamentului de chirurgie. Personalul medical găsit vinovat de indiscreţie riscă să fie suspendat sau chiar concediat.

Bărbatul a trecut cu bine de procedura medicală şi a fost externat la scurt timp după ce starea sa de sănătate a devenit stabilă.

Anul trecut, un alt bărbat, de această dată din China, a fost supus unei operaţii asemănătoare, în urma căreia chirurgii i-au scos din burtă un ţipar (peşte de apă dulce, stătătoare, n.r.) viu. Vieţuitoarea măsura 50 de centimetri şi cântărea un kilogram.

Mai multe