VIDEO Reacţia unor surori oarbe, când îşi văd pentru prima dată mama

16 septembrie 2014 12:40   Actualitate
Ultima actualizare:

Pentru un om sănătos, lumina ochilor este nepreţuită. Dar, pentru cei care nu au primit acest dar, lucrurile nu stau deloc aşa.

Din cauza unei afecţiuni a cristalinului, 20 de milioane de oameni din India sunt orbi. Operaţia de redare a vederii costă doar 300 de dolari, dar puţini îşi permit o asemenea cheltuială, în condiţiile în care trăiesc de pe o zi pe alta, cu mai putin de trei dolari pe zi.

Din fericire pentru unii, salvarea a venit din partea unor medici cu suflet mare, de la asociaţia 20/20/20. Aceştia au început o amplă campanie de strângere de fonduri, iar până acum au reuşit să opereze sute de copii.

Printre ei se numără şi surorile Anita şi Sonia. Fetiţele s-au născut oarbe, iar părinţii lor, oameni foarte săraci, nu si-au permis să le opereze. Ele au primit însă acest dar din partea medicilor de la asociaţie, care le-au operat şi astfel le-au schimbat viaţa.

Cum au reacţionat cele două când medicii le-au îndepărtat bandajele de pe ochi, după operaţie, puteţi vedea în videoclipul de mai jos.

Mai multe