Vine Apocalipsa? Cerul din Sydney s-a înroşit brusc

23 septembrie 2009 8:45   Actualitate
Ultima actualizare:

La Sydney, maşinile şi imobilele au fost acoperite cu un strat de nisip şi praf roşu, venit din deşert. Vântul puternic a cauzat întârzieri la curselor aeriene, iar transporturile cu feribotul în portul Sydney au fost suspendate.

Sub un cer roşu, locuitorii au trebuit să-şi acopere faţa cu măşti pentru a se proteja, în timp ce autorităţile i-au sfătuit pe copii şi pe cei în vârstă să rămână în case. În unele locuri, vizibilitatea nu trecea de doi sau trei metri.

Serviciile meteorologice au emis o alertă din cauza vânturilor puternice care sunt aşteptate şi care ar putea sufla în rafale de până la 65 km/h.

În acelaşi timp, o ploaie cu grindină de dimensiunea "mingilor de cricket" s-a abătut în timpul furtunii de marţi asupra statului Noua Ţară a Galilor de Sud, al cărui capitală este Sydney.

Mai la nord, statul Queensland a fost afectat de incendii de vegetaţie în urma unei lungi perioade de secetă, toate aprinderile de focuri fiind interzise.

Statul Victoria, unde ieri s-au înregistrat două cutremure de mică intensitate care nu au produs pagube, a fost de asemenea afectat de ploile abundente, fiind în stare de alertă din cauza posibilelor inundaţii.

Mai multe