Vinerea neagră a luat 54 de vieţi!

1 februarie 2013 16:32   Actualitate
Ultima actualizare:

Tragedii înfiorătoare au însângerat ieri planeta! Vinerea neagră şi-a cerut iar tributul luând cu ea nu mai puţin de 52 de vieţi. Explozia de la birourile Petroleos Mexicanos a ucis 52 de oameni, rănind ale 101 de persoane. De cealaltă parte a planetei, în China un camion plin cu artificii a ucis 26 de oameni şi a produs ruptură în pod de 80 de metri.

Mexic. O explozie înfiorătoare produsă la etajul 51 al sediului companiei Petroleos Mexicanos, din Mexico City, a distrus complet clădirea la primele ore ale dimineţii de ieri. 25 de oameni au pierit şi peste 100 au fost rănite. Inclusiv preşedintele Enrique Peña Nieto a venit să dea o mână de ajutor sutelor de salvatori care scormoneau printre dărâmături după supravieţuitori.

Conform primelor indicii, deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de caze şi a unui scurt circuit la intalaţia de aer condiţionat. Printre victimele din sediul Pemex se aflau 17 femei şi opt bărbaţi.

Turcia. Două gărzi de securitate şi-au pierdut viaţa ieri în atentatul sinucigaş produs la sediul ambasadei SUA din Ankara. Deşi iniţial, agenţia turcă Anatolia a anunţat o singură victimă, făcând referire la atentatorul sinucigaş, bilanţul a crescut la scurt timp. Tragedia a avut loc în jurul orei 11.00. O femeie a fost grav rănită, starea ei fiind deosebit de critică.

Atentatul sinucigaş a avut loc la ambasada SUA din Ankara

Atentatul nu a fost încă revendicat. Această explozie vine în contextul în care Statele Unite, Germania şi Olanda tocmai instalează pe teritoriul turc, în cadrul NATO, baterii de rachete sol-aer de tip Patriot, menite să protejeze Turcia de eventuale atacuri siriene

China. Explozia s-a produs ieri, la ora 8.50 dimineaţa, pe podul Yihang, din provincia Henan. Deflagraţia a produs o ruptură de 80 de metri în pod. Şase vehicule pline ochi cu pasageri au căzut de la 30 de metri cu tot cu maşini în prăpastie.

Deflagraţia a avut loc în provincia Henan

Nu mai puţin de 26 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte o sută au fost duse la spital. Accidentul s-a produs pe o ceaţă groasă care a îngreunat procedurile de salvare. Astfel de accidente au loc îndeosebi în această perioadă, având în vedere că la 10 februarie are loc trecerea în noul an chinezesc.

Mai multe