Vor şti medicii francezi să vindece cancerul Ameliei?

28 martie 2012 17:37   Actualitate
Ultima actualizare:

În aşteptarea rezultatelor de la clinica Gustave Roussy, Amelia Popa continuă chimioterapia la Timişoara. Are doar un an şi cinci luni!

Micuţa, dintr-o comună de lângă Oradea, diagnosticată cu o formă rară de cancer la uter, aflată în stadiul III, s-a întors din Franţa.

Medicii oncologi de la Spitalul "Louis Ţurcanu" din Timişoara, unde micuţa a făcut chimioterapie, îi sfătuise pe părinţi să caute ajutor la o clinică din străinătate.

"Cancerul Ameliei este rar, iar doctorii ne-au spus că trebuie să facă o formă de raze, numită brahiterapie. Aceasta nu se practică în România", ne-a spus mama. Părinţii au apelat la Institutul Gustave Roussy de langa Paris, iar pe 13 martie Amelia a ajuns acolo.

Medicii oncologi au explicat părinţilor procedurile la care va fi supusă copila lor. "Trebuie să i se facă Ameliei o investigaţie înainte de brahiterapie pentru a vedea exact de unde porneşte tumoarea, cum răspunde la tratament şi ce dimensiuni are. După rezultat se va şti care este pasul următor în tratamentul ei", ne-a explicat Lavinia, mama puiului de om.

Din nefercire, imediat ce au ajuns în Franţa, Amelia a făcut febră mare şi a fost internată. Analiza a fost amânată de două ori. După multe aşteptări, stres, încordare şi rugăciuni, pe19 martie Amelia a făcut analiza şi investigaţia ginecologică pentru care venise. Acum, toată lumea aşteaptă rezultatele şi modul de tratare al bolii.

Cine doreşte s-o ajute pe Amelia, poate depune bani pe numele ei, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR, sucursala Tunari: RO09 RNCB 0286001133100003 - în lei.

Mai multe