Vrea să ajungă în Algeria călare pe măgar

7 septembrie 2010 17:06   Actualitate
Ultima actualizare:

“Puica” este camardul de drum al unui neamţ sătul de viaţa tihnită dintr-un orăşel de munte. Originar din Germania, Ahmed Poukhalfa (46 de ani) a renunţaţ la confortul căminului său şi a pornit spre Algeria, ţara de origine a mamei sale.

Aventura lui Ahmed începe în micul oraş german Freiburg, din Munţii Pădurea Neagră. Şi-a luat rămas bun de la cei patru copii ai săi, şi-a făcut bagajele şi a pornit la drum într-o canoe pe cursul Dunării. El povesteşte entuziasmat cum a ajuns să-şi schimbe ambarcaţiunea cu o măgăriţă pur românească, alintată "Puica".

"Am navigat aproape un an pe Dunăre, însă fluviul s-a terminat în România. Ce era să mai fac eu cu o canoe?", povesteşte aventurierul, care spune că "trocul" a fost făcut la Vadu, unde a fost găzduit şi ajutat de "John", un localnic.

"Am ajuns în România în prima zi a lunii august. Tânărul m-a invitat la el, mi-a gătit peşte şi m-a ajutat să fac rost de un măgar", rememorează Ahmed.

Ahmed are în bagaje şi ustensile pentru gătit

Bărbatul a plecat la drum cu un buget iniţial de 3.000 de euro. Când nu a mai avut bani, s-a oprit şi a muncit. "Sunt pietrar de profesie, dar ştiu să fac multe alte lucruri. Nu mă dau în lături să-mi murdăresc mâinile", spune bărbatul cu zâmbetul pe buze.

"Dorm în cort, iar în bagaje am ustensile pentru gătit. Mă opresc şi muncesc, dacă nu-mi vor ajunge banii", mărturiseşte Ahmed.

Următoarea oprire, Istanbul

Ahmed călătoreşte de mai bine de un an. Duminică, a ajuns pe faleza din staţiunea Eforie Nord. Un turist l-a dus la un hotel din staţiune, unde a primit o noapte de cazare gratuită. Următoarea oprire a celor doi aventurieri este Istanbul, iar de acolo Ahmed intenţionează să ajungă în ţara de origine a mamei sale.

Mai multe