Vrea să fie etuanasiat pentru că a fost închis pe nedrept acum 14 ani - VIDEO

3 iulie 2010 20:40   Actualitate
Ultima actualizare:

Numele bărbatului este Mihai Moldoveanu şi este fost luptător în trupele speciale ale armatei. El a fost condamnat de către judecătorii de la Tribunalul Bihor la 25 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru uciderea, alături de alte două persoane, unui taximetrist, la Oradea, în 1995.

Cei de la Curtea de Apel Bihor l-au achitat din lipsă de probe dar, la recursul Parchetului, magistraţii Curţii Supreme au păstrat decizia primei instanţe. Mihai şi-a susţinut mereu nevinovăţia, însă judecătorii n-au crezut în ea.

El spune că a fost condamnat pe baza unei singure probe, o pată de sânge găsită pe interiorul hainei lui. Sătul să mai lupte, a cerut ajutorul parlamentarilor, potrivit Antena 3.

Apelul l-a făcut şi pe blogul lui, ca să-l vadă toată lumea. "Cea mai mare eroare judiciară din România" este mottoul pe care Mihai l-a avut în toţi aceşti ani. El a făcut sute de memorii la instituţiile statului, şi-a pus speranţa şi în CEDO, dar nici acolo nu a găsit salvarea. Acum, e consiliat în penitenciar şi speră că, într-o zi, legea va fi schimbată şi va putea fi eutanasiat.

VIDEO:

Mai multe