Vrei popcorn? Ia-l de pe rochie!

2 martie 2010 20:55   Actualitate
Ultima actualizare:

Să o îmbraci sau să o mănânci? Grea misiune, dacă vezi în faţa ochilor o rochie cât se poate de elegantă, dar în acelaşi timp apetisantă. Studentele de la Arte au pregătit câteva ţinute îndrăzneţe pentru o expoziţie inedită.

Covrigei, fursecuri, pufuleţi, jeleuri, floricele, usturoi şi paste, dar şi caserole, şerveţele de hârtie, paie de suc sau umbreluţe de cocktail. Acestea sunt ingredientele de bază pe care le-au folosit în "reţeta" lor specială de piese vestimentare câteva studente de la Facultatea de Arte Decorative şi Design.

Tinerele au muncit câte zece ore pe zi timp de o săptămână ca rochiile lor să fie gata pentru prezentarea de sâmbătă de la Romexpo, în cadrul târgului de ţesături şi îmbrăcăminte.

Silvia şi-a făcut pălărie dintr-o pâlnie îmbrăcată în paste

"M-am gândit să «croiesc» o rochie de mireasă cu crinolină. Pentru această ţinută deosebită, care ar putea fi purtată de o femeie extravagantă, am avut nevoie de trei pungi de covrigei şi floricele, o pungă de pufuleţi, de jeleuri şi de două de paste. Toate «accesoriile» au fost cusute pe un suport din tul ca să nu se desprindă. Un singur cusur îi găsesc acestei rochii: este prea grea. Cântăreşte peste 3 kilograme", ne-a povestit Izabela Purdescu.

Şi colegele tinerei au muncit la foc continuu ca să-şi vadă creaţiile gata de îmbrăcat. Dacă Silvia Nicolae şi-a pus imaginaţia la încercare şi a "văzut" o fustă din caserole, dar şi o strecurătoare pe post de pălărie, Nevenka Todorovska a lucrat mai mult cu umbreluţe şi şerveţele de hârtie pentru a face un model nou de rochie de petrecere.

Mai multe