Vrei să trăieşti mult? Iată ce să mănânci!

6 noiembrie 2010 18:39   Actualitate
Ultima actualizare:

Nucile şi arahidele conţin magneziu

Lipsa tot mai acută a timpului liber, oboseala şi stresul de la serviciu pot duce uneori la depresie, tulburare care atrage alte boli care duc la scurtarea vieţii.

De aceea, înainte de a te confrunta cu toate aceste stări negative este bine să consumi în fiecare zi alimente bogate în magneziu.

Acest mineral, care poate creşte considerabil speranţa de viaţă, se regăseşte din plin în frunzele de spanac, banane, fasole, linte, cartofi, broccoli, bame, nuci şi arahide. Mai mult, magneziul este foarte important în prevenirea bolilor de inimă, ajută muşchii şi nervii să funcţioneze corect, te protejează de pietrele la rinichi, asigură energie organismului şi poate fi un bun pansament gastric.

Nici o zi fără micul dejun

Dacă îţi doreşti o imunitate de fier şi o viaţă lungă trebuie să înlocuieşti din masa de la micul dejun ouăle şi costiţa prăjită cu terci de ovăz şi cu cereale integrale.

Nutriţioniştii recomandă iaurtul în schimbul sucurilor "naturale" de la cutie. Te mai poţi baza, de asemenea, pe consumul de fructe uscate, migdale şi poţi să-ţi asiguri necesarul zilnic de fibre consumând pâine neagră din secară, seminţe de susan şi de in.

Grâul încolţit, elixirul vieţii

Pe vremuri, celţii şi indienii credeau cu tărie în calităţile tămăduitoare ale "ierbii" proaspete de grâu. Astăzi, îl folosim la salate, îl consumăm ca atare sau îl bem sub formă de suc energizant.

Firişoarele verzi conţin clorofilă, aminoacizi esenţiali, multe vitamine, enzime, precum şi numeroase minerale necesare pentru o mulţime de procese metabolice.

Nutriţioniştii mai spun că acesta are un puternic efect detoxifiant, luptă eficient cu toate formele de cancer şi de boli ale ficatului, eliminând toate substanţele nocive şi toxinele acumulate în corp.

Mai multe