«Vrem să creştem un copil din Haiti»

20 ianuarie 2010 18:17   Actualitate
Ultima actualizare:

N-au avut noroc să crească alături de cei care le-au dat viaţă, dar au toate şansele să-şi găsească părinţi adoptivi. Copiii rămaşi orfani, în urma cutremurului devastator din Haiti, sunt doriţi chiar şi de familii din România.

De când au văzut la televizor imagini cutremurătoare din Haiti nu mai au linişte. Vor cu orice preţ să adopte de acolo un copil rămas fără părinţi.

Este vorba despre Florela, 33 de ani, şi Doru Buliga, 34 de ani, un cuplu, inimos, din Bucureşti, binecuvântat de Dumnezeu cu doi copii minunaţi: Briana, de patru ani, şi Antonio, de şapte ani.

„Suntem părinţi şi, tocmai de aceea, nu putem concepe ca nişte micuţi să trăiască în condiţiile inumane din Haiti. Nu au unde să doarmă, nu au ce să mănânce, sunt răniţi. Noi ne-am decis să facem o faptă bună şi să adoptăm un copil orfan. Vrem să-i acordăm o nouă şansă la viaţă,", ne-au spus cei doi tineri, care lucrează în domeniul IT.

Chiar dacă vor trebui să crească un negru şi să înveţe limba creolă, bucureştenii abia aşteaptă să primească atestatul de familie adoptatoare din partea autorităţilor române. Pentru asta, ei au fost, ieri, la Oficiul Român pentru Adopţii, iar astăzi urmează să depună actele necesare la Direcţia Generală de Asistenţă Socială sector 6.

Citeşte şi:Un bebeluş de 23 de zile salvat de sub ruinele unei case în Haiti100 de copii haitieni spre a fi adoptaţi în OlandaIncredibil! A supravieţuit o săptămână sub ruinele din Haiti«Din cadavrul unei femei se hrăneau câinii»Fetiţă de 18 luni găsită vie după 68 de ore de la cutremur - VIDEOO haitiană rănită a născut la bordul unei nave americane

Cinci copii înfiaţi deja de americani

Soţii Mandy şi Matt Poulter au înfiat cinci copii haitieni. Pentru a-l aduce acasă pe unul dintre ei, pe Maya, au trecut prin clipe de groază în timpul călătoriei lor.

Începuseră demersurile de adoptare a Mayei în urmă cu trei ani, mai aveau nevoie de acordul statului, însă atunci când cutremurul a lovit insula au crezut că au pierdut-o.

Printr-un miracol, fetiţa a fost descoperită de un reporter de la canalul TV ABC în faţa orfelinatului prăbuşit.

Şi ei aşteaptă să fie adoptaţi pentru a scăpa din infernul haitian

Mai multe