Zdob şi Zdub pregăteşte un nou album, care va fi lansat de Crăciun

30 august 2010 8:54   Actualitate
Ultima actualizare:

Membrii formaţiei moldoveneşti Zdob şi Zdub au anunţat că pregătesc un nou album, înregistrat în Germania, care va fi lansat de Crăciun şi pentru care artiştii vor folosi şi mai multe instrumente decât până acum.

Membrii Zdob şi Zdub au declarat, duminică, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, că noul lor album are "două versiuni - una pentru Europa şi una pentru România", fiind înregistrat mai ales în limba engleză, doar trei piese fiind în română.

Ei au arătat că înregistrează albumul - care încă nu a fost denumit - în Germania, materialul urmând să fie lansat de Crăciun şi fiind ceva diferit, cu şi mai multe instrumente decât până acum.

"E diferit, e ceva nou pentru noi. Nu ştim în ce direcţie or să fie piesele, dar cred că nu vor fi pop music cu dance club. Nici hardcore (moldovenesc). Am folosit pian, backing vocal, viori, fanfare, organe. E ceva, e mai melodic, pentru noi, ceva nou, creat special pentru fani. Încă nu are denumire, e fără nume. Sunt câteva idei, dar încă nu ne-am decis. Toate instrumentele care sunt folosite de trupă - cimpoi, fluiere, trompetă, trombon şi aşa mai departe, toate sunt folosite în albumul nou, chiar şi mai mult, viori, fel şi fel de instrumente. Orice fel de instrument poate fi folosit", au declarat aceştia.

Membrii Zdob şi Zdub au arătat că au înregistrat, cu ajutorul Ministerului Culturii din Rusia, un documentar numit "Lăutarii", care vorbeşte "despre Moldova, meşteri, Zdob şi Zdub, ţiganii din Soroca, lăutari" şi un album intitulat "Vin alb, vin roşu", tot pentru Rusia, fără legătură cu tensiunile politice dintre Moldova şi Rusia pe acest subiect, transmite Mediafax.

"Se numeşte aşa pentru că avem o melodie care se numeşte aşa şi am observat că orice melodie despre vin devine hit", au precizat ei.

Mai multe