Secretele karmei de neam! Numerologul Clarissa Damian spune adevărul: „Aceasta este prima noastră lecţie: neamul în care am venit”
La tot pasul auzim de conceptul de „karmă” care își are originile în religiile budistă și hindusă. A devenit deja un cuvânt uzual însă îi neglijăm semnificația profundă pe care o are, în realitate. Despre secretele karmei de neam și impactul pe care îl are în viețile noastre discutăm cu Clarissa Damian, scriitoare, numerolog și practician avansat EFT&Matrix Reimprinting.
Numerologul Clarissa Damian spune adevărul despre karmă
Ce este karma și cum ne influențează?
Totul în acest Univers ține de înțelegerea unor anumite principii de funcţionare. Nimeni nu poate trăi şi nu se poate dezvolta prin el însuși, ci doar în interacţiune cu întregul din care face parte. Trăim într-un univers mecanic, unde nu există întâmplare, ghinion, neșansă, sau fatalitate. Acestea sunt doar scuze pentru neputință sau nepricepere.
În momentul în care întelegem corect principiul de funcționare a ceva, știm exact cum să lucrăm cu acel ceva pentru a avea rezultatul dorit.
În momentul în care avem o percepţie greşită, acest lucru va duce la gânduri greşite, acţiuni greşite şi în cele din urmă la un rezultat eronat.
Acest fapt se aplică la tot ce există. De la obiecte, fenomene, situații, până la ființe, universul în sine şi propria evoluţie. Acest mecanism perfect nu va tolera defecţiuni.
În două cuvinte, karma este legea cauză efect. Orice acţiune a noastră, orice gând, cuvânt, produce un anumit efect, specific, şi sistemul se autoreglează. Karma este o lege a firii, care menține echilibrul existent în lume. Orice dezechilibru atrage după sine restabilirea lui inevitabilă.
Fiecare individ este afectat de karma personală, prin efectele pe care la va vedea în propria viaţă şi îngustarea spaţiului variantelor din care poate face alegeri. Există regulile societăţii în care trăim şi regulile universului. Ca să nu acumulăm karma, este nevoie să ţinem cont de ambele.
În plan fizic, dacă alegi să comiţi o infracţiune ştii că există consecinţe. Asta înseamnă karma. Ai comis o infracţiune, poţi ajunge să fii închis, deci clar efectul este privarea de libertate, implicit îngustarea spaţiului din care poţi face alegeri. La nivel de suflet, lucrurile merg mai profund, în plan subtil. Produc efecte nu doar acţiunile, ci şi gândurile, cuvintele, emoţiile pe care le însufleţim.
Ce înseamnă a însufleţi? A ataşa o emoţie suficient de puternică încât să producă efecte. Emoţia este combustibilul care materializează gândul. O emoţie de intensitate crescută pătrunde în suflet, de unde produce modificări atât în interior, cât şi în realitatea fizică. “A însufleţi = a se afla în suflet, sau a proveni din suflet.”
Prin urmare, ceea ce numim soartă sunt reacțiile care vin la noi conform legii karmei. Și întotdeauna cauza acestor reacții suntem noi înșine. Epistola lui Pavel spune: „Orice seamănă omul, aceea va secera”, iar un proverb indian ne aduce aminte că “atunci când arăt cu un deget spre altul, trei arată spre mine”.
Este deci inutil și stupid să-i căutăm pe cei responsabili de fericirea sau suferința noastră. Karma este ca un sistem de avertizare care ne indică faptul că ne-am abătut de la Cale, că am comis o eroare.
Cât de mare este impactul karmei de neam
Există karma de neam? Ce efecte are asupra noastră?
Aceasta este o întrebare foarte importantă, de care ţine însăşi fericirea noastră în această viaţă. Mulţi oameni nu ţin cont de acest aspect şi de aceea cumva rămân pe loc. Fără a ţine cont de neamul în care ne naştem, nu avem cum accede sufleteşte. Şi practic ţelul nostru suprem este desăvârşirea sufletului.
Cum nimic nu este întâmplător, aceasta este prima noastră lecţie. Neamul în care am venit. Părinţii ne ţin oglinda a ceea ce am produs la nivel de suflet în ceilalţi în viaţa anterioară. Este, dacă vrei, ceea ce se numeşte “judecata de apoi”. Din această cauză îi şi spune judecata de apoi. Pentru că este în următoarea viaţă. În momentul în care noi trăim doar la nivel de suflet. Un copil nu poate să riposteze, nu închide uşa şi pleacă. El va trăi toată suferinţa şi toată bucuria până la capăt, exact aşa cum a produs-o la nivel de suflet, în viaţa anterioară, în ceilalţi. Este plata şi răsplata sufletului. Dacă noi nu înţelegem asta, tot ceea ce vom face ulterior, va fi o zbatere şi un continuu “de ce?”.
Noi avem nevoie să înţelegem, să acceptăm, să iertăm tot ceea ce ţine de neamul nostru. Apoi să iubim şi să fim recunoscători la nivel de suflet în ceea ce priveşte neamul. Dacă unul singur nu ar fi fost înaintea noastră, noi înşine nu am fi fost. Ca metaforă, să ne imaginăm neamul nostru ca un copac, a cărui ramură suntem. Mama, tata, bunicul, bunica, înaintaşii mei sunt rădăcini, trunchi. Dacă eu judec pe unul dintre ei, nu mai vreau să comunic cu el, e ca şi cum aş tăia, m-aş desprinde de acea rădăcină şi asftel, energia vitală nu va mai ajunge la mine, cu atât mai puţin la copiii mei. Cu timpul, lucrurile încep să nu mai meargă bine şi în cazuri extreme, neamul se va închide. Cu alte cuvinte, pomul se va usca. Este necesar să vindecăm, nu să tăiem. Mai mult, este lege, tot ceea ce judecăm, vom fi forţaţi să repetăm sub o formă sau alta. Aşa cum se transferă tipare genetice la urmaşi, aşa se transferă şi tiparele energetice sau disfuncţionale. Este ceea ce se numeşte “copiii plătesc greşelile părinţilor”.
Înaintaşii noştri ştiau la nivel de suflet că este bine să ai mulţi urmaşi, că neamul, sau clanul, cu cât este mai mare, cu atât este mai trainic şi mai puternic. Această karmă de neam se împarte la toţi cei care trăiesc la un moment dat. Închipuie-ţi un şir de oameni care cară pe umeri un buştean greu. Cu fiecare om care pleacă din şir, greutatea se va distribui pe cei rămaşi. Dacă membri neamului au rapoarte sănătoase, lucrează cu propriile erori şi caută să îndrepte şi erorile neamului, acea greutate se va diminua.