3 ponturi cheie pentru prima ta călătorie peste graniță

8 decembrie 2022 19:33   Advertoriale
Ultima actualizare:

Ai fost dintotdeauna dornic/ă să descoperi noi culturi și obiceiuri, să pășești pe tărâmuri necunoscute și să întâlnești oameni din toate colțurile lumii? Schimbarea poate fi uneori înspăimântătoare, însă trebuie să învățăm să îmbrățișăm noutatea și să ne asumăm riscuri pentru a putea descoperi care sunt de fapt plăcerile vieții.

Dacă nu ai mai călătorit până acum în străinătate, iată că a venit momentul să ieși din zona ta de confort și să faci pasul cel mare! Indiferent de locul pe care vrei să-l vizitezi, există câteva indicații care te vor ajuta să ai o primă experiență reușită. 

3 sfaturi de urmat pentru prima excursie în străinătate  

  1. Fă-ți bine lecția despre țară, norme, limbă și tradiții 

Atunci când întocmești planul unei excursii în afara țării, trebuie să investighezi temeinic destinația cu pricina, iar aici nu includem numai atracțiile pe care vrei să le vizitezi. Accesează un site de vacanțe de unde să afli părerea persoanelor care au călătorit deja acolo și de unde să poți pleca cu o viziune realistă asupra lucrurilor pe care vrei să le faci, în raport cu cele pe care le poți face. Dacă vrei să ai acces la o comunitate tânără, deschisă și „înarmată” cu sfaturi bune, descarcă aplicația de travel Framey, unde poți vedea imagini postate de alți amatori de călătorie, sugestii utile pentru cele mai cunoscute destinații (și nu numai) și o platformă intuitivă unde să-ți poți crea propriul itinerariu informat. 

O altă barieră culturală pe care nu trebuie să o neglijezi este limba locală. Asigură-te că ai la îndemână o aplicație de traducere sau că exersezi din timp câteva expresii uzuale care să te ajute în interacțiunile cu localnicii și, de ce nu, pentru a te integra cât mai bine în cultura lor. 

  1. Nu exagera cu bagajele 

De multe ori ne este greu să luăm cu noi strict lucrurile esențiale. La momentul respectiv, absolut totul pare esențial! Principalul motiv din spatele bagajului „supraaglomerat” este lipsa unui plan bine pus la punct: cum o să fie vremea? la ce activități voi participa? este necesar un adaptor?, iar lista poate continua. Împachetarea prea multor lucruri este o greșeală frecventă, pentru că adesea nu luăm în considerare faptul că s-ar putea să avem mai multe obiecte la întoarcere, cum ar fi suveniruri, cadouri, haine noi etc. Cu cât bagajul este mai compact, cu atât călătoria va fi mai plăcută și mai ușoară (din punctul de vedere al transportului). În timp ce-ți pregătești bagajele, ia în calcul dacă ai unde să speli hainele folosite și organizează totul ca atare. Nu uita să faci loc și pentru câteva medicamente, o baterie externă, un router portabil sau orice alt tip de tehnologie consideri că e necesar. 

  1. Obține o asigurare de călătorie 

O teamă comună care îi descurajează pe mulți dintre cei care călătoresc pentru prima dată în străinătate este: „Ce se întâmplă dacă mă rănesc sau mă îmbolnăvesc?". Orice se poate întâmpla în timpul călătoriilor, așa că este esențial să știi cum să acoperi cheltuielile medicale, mai ales dacă perioada de ședere este mai lungă. Serviciile medicale în străinătate pot fi costisitoare, iar uneori se pot cere și plăți în avans pentru administrarea unui tratament. Atunci când ai o asigurare de călătorie, aceasta poate acoperi eventuale pierderi financiare, îngrijirile medicale, transportul de urgență, bagajele pierdute și zborurile anulate sau întârziate. 

Acesta este primul pas către un drum pavat de noi posibilități. Pregătește-te să călătorești ca un adevărat profesionist alături de Framey și bucură-te de o experiență unică și incitantă oriunde în lume! 

Mai multe