7 idei de cocktailuri cu gin care te vor cuceri

8 noiembrie 2023 10:35   Advertoriale

Ginul este una dintre băuturile alcoolice cu cel mai mare potențial de a crea cocktailuri rafinate și pline de arome. Cu o istorie care se întinde pe mai multe secole, acest lichior parfumat a devenit o bază populară pentru multe cocktailuri clasice și  inovatoare. Dacă ești în căutarea unor idei de cocktailuri cu gin care să îți cucerească simțurile continuă să citești.

 Iată 7 opțiuni delicioase cu gin pe care trebuie să le încerci:

1. Gin Tonic clasic

Începem cu unul dintre cele mai simple și revigorante cocktailuri: Gin Tonic. Pune 50 ml de gin într-un pahar alături de niște cuburi de gheață și adaugă apoi 150 ml de apă tonică. Completează cu o felie de lime sau lămâie și amestecă ușor. Acest cocktail este renumit pentru prospețimea sa. Iar dacă vrei să-i dai o tușă personală poți adăuga orice alt topping dorești: castravete, zmeură, portocală, lavandă etc.

2. Negroni

Negroni este un cocktail elegant, cu o combinație unică de arome. Amestecă 30 ml de gin, 30 ml de Campari și 30 ml de vermut dulce într-un pahar și, desigur, cuburi de gheață. O coajă subțire de portocală adaugă un twist aromat și sofisticat. Fiind puține ingrediente pentru obține gustul potrivit trebuie să folosești produse de calitate, poți căuta variante de gin bun pe Altex.ro, unde găsești multe sortimente din care poți alege la prețuri rezonabile.

3. Gimlet

Dacă îți place ceva mai simplu, dar rafinat, Gimlet este alegerea perfectă. Amestecă 60 ml de gin cu 20 ml de sirop simplu de zahăr și 20 ml de suc de lime proaspăt. Vei avea o băutură fresh și aromată, perfectă pentru a te răcori într-o zi călduroasă.

4. Bramble

Pentru iubitorii de fructe de pădure, Bramble este o alegere excelentă. Amestecă 50 ml de gin, 25 ml de suc de lămâie proaspăt, 15 ml de sirop de zahăr și 15 ml de sirop de afine. Servește într-un pahar cu gheață și decorează cu fructe proaspete la alegere. Acest cocktail este un echilibru perfect între dulce și acid, fiind o opțiune extrem de fresh.

5. Tom Collins

Tom Collins este un cocktail ușor și revigorant. Pune 50 ml de gin, 25 ml de suc de lămâie proaspăt stoars, 15 ml de sirop de zahăr și cuburi de gheață într-un shaker. Amestecă bine și toarnă într-un pahar cu gheață. Completează cu apă tonică și decorează cu o felie de lămâie. Este o alegere excelentă pentru cei ce vor ceva clasic. 

6. Clover Club

Pentru un gust exotic și o textură fină, încearcă Clover Club. Amestecă 50 ml de gin, 20 ml de sirop de zmeură, 20 ml de suc de lămâie proaspăt și un albuș de ou într-un shaker. Agită bine și strecoară într-un pahar gata răcit. Acest cocktail are o notă distinctă de zmeură și o spumă fină și e potrivită pentru cei care preferă combinațiile dulci fructate.

7. Corpse Reviver #2

Dacă ești în căutarea unui cocktail puternic și aromat, Corpse Reviver #2 este o alegere îndrăzneață. Amestecă 30 ml de gin, 30 ml de Cointreau, 30 ml de vermut și 30 ml de suc de lămâie proaspăt. Agită bine și e gata de servire. Acest cocktail are un echilibru perfect între aromele dulci și amărui și este potrivit pentru nonconformiști. 

Așadar, ginul este un ingredient foarte versatil, care merge bine într-o mulțime de combinații, în funcție de preferințe. Care-i preferatul tău din variantele de mai sus?

Mai multe