Ai un smartphone și nu știi ce încărcător să alegi?

29 ianuarie 2024 16:15   Advertoriale

Smartphone-ul este un dispozitiv pe care îl folosești zilnic, pentru a comunica, a te informa, a te distra și a te organiza. 

Problema este că, recent, producătorii nu mai includ încărcătorul în pachetul cu care vine telefonul nou. Din acest motiv, te poți confrunta de multe ori cu situația în care trebuie să alegi un încărcător potrivit pentru telefonul tău, mai ales când acesta nu poate funcționa fără baterie.

Iată câteva tipuri de încărcătoare care îți pot fi folositoare:

● Standard

Sunt cele mai simple și mai accesibile încărcătoare pentru smartphone, oferă o putere de 5-10-20W și o viteză de încărcare mai lentă dar mai sigură. Sunt compatibile cu majoritatea smartphone-urilor, chiar dacă multe dintre telefoane sunt capabile de o încărcare mai rapidă. Această variantă este soluția de bază, care nu dă greș indiferent de situație. Totuși, pe lângă încărcătorul propriu-zis, contează în special cablul și mufa acestuia, deoarece ele influențează compatibilitatea cu telefonul. De exemplu, putem menționa telefoanele celor de la Apple, care până acum foloseau un cablu diferit față de celelalte telefoane (Lightning). Astfel, dacă ai și tu nevoie de un încărcător de iPhone, poți găsi unul compatibil în gama celor de la Altex.ro.

● Rapide

Sunt încărcătoare care oferă o putere mai mare, de la 10 la 30W, în unele cazuri chiar și până la 100W. Acestea oferă o viteză de încărcare mult mai rapidă decât cele standard, însă pe termen lung nu sunt la fel de benefice pentru bateria telefonului tău deoarece încărcările mai rapide sunt mai solicitante pentru baterii. Ele sunt compatibile cu smartphone-urile care suportă tehnologia de încărcare rapidă, cum ar fi Quick Charge, Power Delivery sau alte tehnologii.

● Wireless

Sunt încărcătoare care folosesc inducția electromagnetică pentru a transfera energia fără cablu. Oferă o putere mai mică, care variază de la 5 la 30W  și o viteză de încărcare medie. Sunt compatibile cu smartphone-urile care suportă tehnologia de încărcare wireless, cum ar fi Qi, Mag Safe sau alte tehnologii. Sunt o variantă mai scumpă, însă pot fi practice deoarece elimină nevoia conectării fizice a telefonului prin cablu. Mai mult decât atât, sunt mereu conectate la priză, motiv pentru care poți pune telefonul în poziția necesară pe acestea, fără a mai avea grija conectării cablului la telefon.

● Portabile

Sunt încărcătoare care au o baterie internă și pot fi folosite oriunde, fără a avea nevoie de o priză. Oferă o putere mică, în majoritatea cazurilor ca și cea a încărcătoarelor standard, de 5-20W și o viteză de încărcare lentă. Sunt compatibile cu majoritatea smartphone-urilor, în funcție de cablul ales. Avantajul acestora este dat de faptul că sunt portabile, deci te pot ajuta să nu rămâi fără baterie în situațiile când ești departe de o priză. Dar nu uita, odată la un interval de timp, au nevoie la rândul lor de o încărcare, în funcție de capacitatea bateriei cât și de cea a telefonului pe care îl încarcă.

Nu în ultimul rând, înainte de a alege, verifică ce specificații de încărcare are telefonul tău. Te interesează în special voltajul și amperajul încărcătorului cât și al cablului, dar și mufele acestuia.

În concluzie, fiecare tip de încărcător are avantaje și dezavantaje, pe care trebuie să le iei în considerare. În funcție bugetul, frecvența de utilizare, tipul de smartphone și stilul tău de viață, vei fi nevoit să alegi un încărcător potrivit. Variantele enumerate mai sus te pot ajuta să economisești timp când îți încarci dispozitivul, să nu rămâi niciodată fără baterie, chiar și să elimini din aglomerația de cabluri de pe birou. La final, nu exista niciodată un încărcător nepotrivit atâta timp cât acesta își face datoria, iar confortul tău este asigurat.

Sursa foto: pexels.com

Mai multe