Când devine durerea în piept o urgență medicală

23 decembrie 2024 11:12   Advertoriale
Ultima actualizare:

Durerea în piept poate fi simptomul unor afecțiuni grave, precum infarctul miocardic sau embolia pulmonară, de aceea nu trebuie să fie neglijată. Atunci când o durere în piept durează mai mult de câteva minute și este însoțită și de alte manifestări poate indica o urgență medicală majoră.

Este important să cereți ajutor medical de urgență atunci când durerea puternică în piept apare brusc, cu angină - senzație de presiune, strânsoare sau apăsare. Un alt semnal de alarmă este durerea care se extinde spre brațe, umeri, gât, maxilar sau spre spate.

De asemenea, manifestări clinice care pot indica o urgență medicală sunt respirația îngreunată, transpirația rece, starea de slăbiciune sau de leșin, tulburările de vedere, confuzia și edemul membrelor inferioare. Totodată, durerea în piept asociată cu palpitațiile, cu hipotensiunea arterială sau cu pulsul scăzut ori foarte ridicat trebuie să vă trimită de urgență la spital, pentru investigații suplimentare și administrarea tratamentului necesar.

Dacă nu este aplicat tratament prompt, infarctul de miorcard și embolia pulmonară pot duce la complicații severe, inclusiv la deces. În cazul persoanelor cu afecțiuni cardiace cronice, crește riscul de formare a cheagurilor de sânge și de a dezvolta embolie pulmonară, care se manifestă prin durere în piept și dificultăți de respirație.

Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din România unde funcționează un Compartiment de Primiri Urgențe, disponibil nonstop. Urgențele medicale, inclusiv cele cardiovasculare, sunt gestionate cu promptitudine de o echipă medicală experimentată, cu acces la investigații imagistice avansate, precum RMN 3 Tesla și CT 128 slice.

Analizele de laborator sunt realizate la patul bolnavului, prin protocol point-of-care. În acest fel, pacienții cu urgențe cardiovasculare beneficiază de un diagnostic rapid și corect, esențial pentru administrarea tratamentului adecvat, în regim de urgență. Pacienții au acces și la consultații de specialitate, prin cele 26 de linii de gardă care funcționează la Spitalul Clinic SANADOR, inclusiv linii de gardă de cardiologie, chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervențională, anestezie și terapie intensivă cardiovasculară. Astfel, intervențiile de chirurgie cardiovasculară pot fi realizate inclusiv în regim de urgență.

La Spitalul Clinic SANADOR sunt realizate și proceduri de tratament endovascular pentru afecțiuni cardiovasculare, precum angioplastie coronariană, atunci când există indicație pentru această procedură. Intervențiile sunt efectuate în cele mai bune condiții, în Laboratorul de Cateterism, dotat cu două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7.

Pentru situația în care deplasarea la spital nu este posibilă, pacienții pot să apeleze Serviciul de Ambulanță SANADOR (telefon 021.9699), care deține flotă proprie de autospeciale, prin care oferă îngrijire prespitalicească promptă și transport specializat la spital.

Mai multe