Cum identifici nevoia de a merge la un psiholog: top 6 semne de neignorat

7 februarie 2024 12:20   Advertoriale

Gestionarea emoțiilor puternice te pune în dificultate? Sau poate simți că îți schimbi dispoziția frecvent și te gândești în mod obsesiv la un anumit eveniment care te-a marcat? Nenumăratele responsabilități pe care ni le asumăm la muncă, în familie, în relația de cuplu sau în relațiile cu prietenii și colegii pot produce burnout sau dezechilibre emoționale grave. Află cât de important este să fii atent la modul în care te simți și să înțelegi care sunt momentele în care ai nevoie de ajutor profesionist.

Iată 6 semne care indică nevoia de terapie:

1. Când îți controlezi emoțiile cu dificultate

Cu toții ne confruntăm cu momente de stres, anxietate, iritare, agitație sau depresie. Dacă observi că emoțiile tale sunt foarte intense, poate fi un semn care îți indică că este momentul să te întâlnești cu un specialist. Fie că e vorba de tristețe, frustrare, fie că e vorba de anxietate sau furie, ajutorul unui psiholog este esențial, mai ales dacă aceste emoții îți paralizează acțiunile sau te fac să dezvolți percepții greșite ale evenimentelor.

2. Când ai sentimente prelungite de durere

Pierderea jobului sau a unei persoane dragi, un accident, o decepție în dragoste, un divorț, o relație toxică, ne pot lăsa traume care ne împiedică să mergem mai departe și să ne gândim excesiv la ceea ce s-a întâmplat. Pentru a face față oricărei situații de acest gen, este important să apelezi la un specialist profesionist. Centrul PsihArt îți oferă servicii de psihoterapie online, terapie de grup, ARTeliere, terapie de cuplu, dar și terapie individuală în București care să te ajute să scapi de evenimentele care îți perturbă viața și să-ți recuperezi bunăstarea emoțională.  

3. Când ți-ai pierdut orice urmă de entuziasm

Lipsa motivației ne face adesea să fim triști și posomorâți. Dacă nu mai simți interes sau entuziasm, în special față de activitățile care te bucurau înainte, poate fi un simptom al depresiei. Este important să descoperi la timp cauza și soluția acestei probleme.

4. Când relațiile tale sociale sunt defectuoase

Te cerți frecvent cu cei dragi? Simți că îți pierzi rapid răbdarea, iar relația cu soțul, copiii, prietenii sau cu oamenii, în general, nu este așa cum ți-ai dori? Identificarea propriilor emoții cu ajutorul unui psiholog va restabili conexiunea cu noi înșine, îmbunătățind relațiile cu ceilalți.

5. Când începi să dezvolți dependențe

Stresul emoțional, indiferent de natura lui, poate declanșa dependență. Un psihoterapeut te poate ajuta să te simți mai bine și să scapi atât de gândurile negative, cât și de alcool, droguri sau alte substanțe care creează dependență.

6. Când dispoziția ta fluctuează frecvent

Dacă simți că pe parcursul zilei starea ta de spirit se schimbă constant, trebuie să știi că poate fi vorba de un dezechilibru emoțional sau o tulburare care se rezolvă ușor cu un tratament corespunzător.

Acum, că știi când să ceri ajutorul unui terapeut, alege momentul potrivit, în funcție de disponibilitatea ta și programează-te la o consultație, în cabinet sau online, din confortul casei tale.

Sursă foto: pexels.com

Mai multe