Cum menții strălucirea pieselor de mobilă de bucătărie? O informație extrem de prețioasă!

12 octombrie 2022 15:19   Advertoriale

Inamicul numărul 1 pentru piesele de mobilă de bucătărie este grăsimea depusă în timp pe suprafața acestora. Dacă praful se îndepărtează rapid și ușor, petele de grăsime sunt o adevărată provocare. Curățarea periodică cu produsele potrivite te poate scuti de calvarul provocat de acestea, tocmai de aceea este recomandat să intervii imediat ce le-ai observat, pentru a-ți ușura munca.

Odată cu trecerea timpului, grăsimea uscată este mult mai greu de îndepărtat. Produsele la care poți apela pentru a menține strălucirea și curățenia mobilierului sunt numeroase și la îndemână. Iată câteva soluții eficiente pentru a te bucura de o bucătărie impecabilă!

Detergenții de vase

Cei mai utilizați sunt detergenții de vase sau articolele a căror compoziție chimică este recomandată pentru îngrijirea materialelor din care este confecționată de obicei o mobila de bucatarie. Un amestec format din apă caldă și o mică cantitate de detergent de vase va dizolva cu ușurință grăsimea uscată. Înmoaie un burete în acest amestec și șterge suprafețele mobilierului cu partea abrazivă a acestuia. În cazul în care murdăria persistă, lasă soluția să acționeze timp de 1 - 2 minute pe zonele mai dificile și apoi încearcă să cureți din nou. S-a constatat că mișcările circulare sunt mai eficiente în acest proces, particulele fiind antrenate mai simplu.

Oțetul

Oțetul este un acid, tocmai de aceea acțiunea sa asupra grăsimilor este deja bine-cunoscută. Pune pe o lavetă sau o cârpă uscată o mică cantitate de oțet nediluat și șterge suprafața dulapurilor. La final, clătește laveta cu apă călduță și șterge din nou pentru a îndepărta oțetul utilizat anterior. Acidul acetic este excelent și pentru îndepărtarea depunerilor de calcar.

Bicarbonatul de sodiu

Cine nu a auzit de efectele benefice ale bicarbonatului de sodiu? Pe lângă utilizarea în tratamentele cosmetice sau în calmarea unui stomac iritat, acesta este remarcabil și pentru curățarea și dezinfectarea pieselor de mobilă de bucătărie. Formula sa chimică, dar și textura ușor abrazivă contribuie la eliminarea petelor de grăsime sau murdărie fără probleme. Înmoaie o lavetă sau o cârpă în apă, pune câteva lingurițe de bicarbonat peste ea și apoi curăță suprafețele dorite.

Particulele de bicarbonat fac echipă bună și cu uleiul mineral, atenție, nu vegetal, grăsimile neavând nicio șansă în fața pastei rezultate prin amestecul celor două ingrediente.

Uleiul mineral

Uleiul mineral este minunat pentru o mobilă de bucătărie confecționată din material lemnos. Incolor, inodor și insipid, uleiul asigură hidratarea și compactarea în scopul prevenirii fisurării și uscării lemnului. Cu ajutorul acestuia poți proteja și îmbunătăți aspectul pieselor din lemn. Spre deosebire de uleiul vegetal, acesta nu lasă pete ci, dimpotrivă, ajută la îndepărtarea lor. Pune o cantitate mică pe o lavetă sau pe un material din microfibră și șterge atât dulapurile, cât și mânerele acestora.

Curățarea nu este însă ultima etapă de efectuat atunci când scopul este să menții strălucirea mobilierului cât mai mult. Munca ta continuă cu aplicarea unei pelicule protectoare de ulei mineral, de portocale sau lămâie. Astfel, suprafețele își vor păstra luciul mai bine, mult mai mult timp.

Evită folosirea produselor de curățare care conțin alcool, acetonă și alți solvenți care ar putea afecta o mobilă de bucătărie din PAL sau MDF. Nu apela la produse puternic abrazive pentru a nu zgâria suprafața mobilierului.

Mai multe