Cum să-ți găsești un job ca student – află care sunt cele mai potrivite locuri de muncă

19 septembrie 2024 9:32   Advertoriale

Odată cu începerea facultății, cu siguranță că mulți dintre studenți se gândesc să-și găsească un loc de muncă flexibil, care să le permită să își gestioneze eficient timpul. Există numeroase oportunități de muncă care oferă studenților libertatea de a lucra în funcție de programul lor de la facultate și care nu necesită experiență anterioară. Iată care sunt cele mai potrivite job-uri dacă ești student și află la ce trebuie să fii atent atunci când îți alegi un loc de muncă care se potrivește nevoilor tale.

Agent call center

Job-ul de agent call center sau consultant în servicii pentru clienți este o opțiune excelentă pentru studenți datorită flexibilității programului. Programul de muncă la un call center poate fi în ture sau part-time, ceea ce îți oferă, ca student, posibilitatea de a-ți alege orele în funcție de orarul de la facultate. Dacă alegi un call-center care oferă și opțiunea de a lucra de acasă (remote), vei avea și mai mult control asupra programului tău, economisind timpul pe care îl petreceai pentru a ajunge la muncă. De asemenea, multe locuri de munca în acest domeniu nu necesită experiență anterioară.

La ce trebuie să fii atent? În primul rând, citește foarte bine contractul de muncă unde se stipulează clar programul de muncă. Contractul trebuie să menționeze clar și salariul și eventualele beneficii. Este recomandat să compari mai multe oferte de la diferite call center-uri care fac angajari Bucuresti pentru a te asigura că alegi cea mai bună opțiune în funcție de nevoile tale. Unele job-uri din acest domeniu pot necesita să cunoști o limbă străină, așa că fii conștient de cerințele lingvistice și de orice alte calificări necesare pentru rolul respectiv.

Promoter

Job-ul de promoter implică promovarea și vânzarea produselor sau serviciilor unei companii. Acest lucru include prezentarea produselor, explicarea beneficiilor acestora și atragerea clienților. Programul de muncă pentru un promoter este, în general, foarte flexibil și se poate ajusta în funcție de cursurile de la facultate. Este o oportunitate de a dezvolta abilități valoroase, cum ar fi comunicarea eficientă și experiență în domenii precum marketingul și vânzările.

La ce trebuie să fii atent? Pe lângă programul de muncă și beneficiile financiare, un lucru important pe care trebuie să-l ai în vedere când alegi un job ca promoter îl reprezintă condițiile de muncă. Dacă job-ul implică participarea la evenimente sau în alte locații, verifică dacă ți se oferă transport sau dacă există soluții pentru a ajunge în acele locuri. Pentru că sunt foarte multe brand-uri care caută promoteri, un alt lucru recomandat este să afli mai multe despre cultura companiei și valorile sale.

Livrator de mâncare

Multe job-uri de livrator sunt flexibile și permit să-ți adaptezi programul în funcție de necesitățile tale. Poți lucra în timpul serii, după facultate, sau în weekend, atunci când ai mai mult timp liber. Există multe companii care angajează livratorii ca lucrător independent sau pe bază de colaborare, adică nu este nevoie de un contract de muncă tradițional. Acest lucru oferă și mai multă libertate în gestionarea eficientă a programului. Dacă nu ai mașină, nu trebuie să-ți faci griji. Bicicleta este una dintre cele mai populare opțiuni pentru livratorii de mâncare, mai ales în orașele aglomerate. Alte opțiuni includ scuterul sau trotineta electrică.

Un alt avantaj al job-ului de livrator îl reprezintă bacșișurile. În funcție de frecvența livrărilor și de generozitatea clienților, bacșișurile pot reprezenta o mare parte din veniturile totale.

La ce trebuie să fii atent? Acest job are mai multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. În funcție de ce tip de contract alegi, este posibil să devii responsabil să-ți plătești singur taxele și contribuțiile sociale. În acest sens, s-ar putea să ai nevoie de un contabil care să te ajute să ții evidența veniturilor. Un alt lucru important este faptul că unele firme angajează doar studenți majori, sau care au măcar permis de conducere. Job-ul de livrator are și anumite riscuri. Pe lângă provocările din trafic, unii clienți pot fi mai greu de mulțumit sau gestionat, așa că trebuie să te asiguri că vei avea mereu o atitudine profesionistă. Un serviciu excelent este cheia pentru a-ți maximiza câștigurile ca livrator.

Mai multe