Cunoașteți cei mai folosiți termeni moderni în lumea unghiilor false?

30 august 2022 11:47   Advertoriale
Ultima actualizare:

Imaginați-vă că faceți o carieră de manichiuristă și nu reușiți să lămuriți îndoielile celor mai pretențioase clienți, din lipsă de cunoștințe. Asta ar fi o consecință a intrării in domeniul profesional fără să fi făcut un curs de unghii cu gel in care sa înveți cele mai importante aspecte teoretice si practice.

În orice caz, aici vă oferim o listă de definiții care vă vor fi de folos în orice moment. Astazi vom discuta despre termenii folosiți în manichiură, despre cum sa alegi un kit unghii cu gel si despre tipurile de gel. 

Pentru a avea succes și a putea lucra ca profesionist în lumea esteticii, trebuie să ai un nivel ridicat de pregătire. Pe de o parte, aceasta este cheia pentru a obține rezultate de înaltă calitate. Și pe de altă parte, acest instrument permite oferirea de sfaturi oportune și adecvate clienților, oferind astfel un serviciu cuprinzător. 

Sfatul unui expert este crucial atunci când vine vorba de îngrijirea estetică. Aplicându-le, persoana își poate prelungi durata tratamentelor pentru unghii, poate evita utilizarea produselor care le deteriorează sau poate opta pentru procedurile cele mai convenabile, în funcție de nevoile sale. De fapt, astfel de subiecte sunt printre cele mai frecvente îndoieli și, prin urmare, ai nevoie de o pregătire optimă pentru a le putea răspunde. 

Concepte pe care orice manichiuristă ar trebui să le cunoască 

Cu siguranță, nu este posibil să înveți totul când abia ești la început într-o zonă. A deveni profesionist necesită răbdare și perseverență în învățarea teoretică și punerea în practică a cunoștințelor. Cu toate acestea, există termeni de bază care pot provoca confuzie și este crucial să știi să-i diferențiezi pentru a oferi sfaturi de calitate: 

Acetonă și non-acetonă. O concepție greșită foarte comună este că toate substanțele de îndepărtare a lacului de unghii conțin acetonă (propanona). Unele dintre ele sunt fabricate din acetat de etil sau metil etil cetonă. Toate sunt la fel de sigure, diferența dintre unul și celălalt este că primii acționează mai rapid și mai eficient; Deși solvenții pentru unghiile sculptate și semipermanente trebuie să fie întotdeauna pe bază de acetonă. 

Cuticula si eponichiul. Ambii termeni corespund unor părți ale unghiei și este ușor să le confundați. Cuticula este un strat subțire de piele care se află în zona în care se naște unghia.

Eponichiul, de asemenea țesut viu, este partea pielii care înconjoară matricea și este situată pe cuticulă. Ambele îndeplinesc o funcție de protecție și nu trebuie tăiate, ci tratate cu creme adecvate. 

Gel și acril. Deși ambele materiale funcționează ca o acoperire, caracteristicile și scopurile lor sunt diferite. Cel mai important este să rețineți că nu sunt potrivite pentru toate cazurile. Atunci când alegeți între ele, este esențial să cunoașteți despre stilul de viață al persoanei și starea unghiilor sale naturale, printre alte aspecte. În general, unghiile acrilice durează mai mult, dar unghiile cu gel rezistă mai bine efectului chimicalelor. 

Gel dur și gel moale. Aceste produse nu sunt eliminate în același mod. În timp ce gelul dur necesită pilirea unghiei până la un strat decojit, gelul moale este îndepărtat prin imersie. Deși există un gel dur care se înmoaie (sensibil la solvenți), utilizarea sa nu este la fel de comună datorită prețului ridicat. Dacă faci treburile casnice și grădinăritul cu mănuși, atunci ambele îți pot servi bine; în caz contrar, prefera gelul dur. 

Mai multe