Profită de vremea frumoasă și pregătește-ți locuința pentru iarnă printr-o serie de renovări necesare

9 octombrie 2024 11:46   Advertoriale

Renovările, amenajările și, în general, lucrările care implică construcții sunt realizate primăvara și vara. Importanța anotimpului este mai accentuată atunci când lucrările vizează exteriorul unei locuințe. De asemenea, frigul, ploaia sau alte condiții meteo nefavorabile pot crea probleme și pot afecta calitatea unei lucrări.

Iată de ce ar trebui să accelerezi ritmul renovărilor și să nu lași iarna să te surprindă!

Nu este niciun secret faptul că, cel mai bun anotimp pentru renovarea sau amenajarea locuinței este vara. Totuși, dacă nu ai avut timpul necesar, ai putea profita de vremea frumoasă care pare să se mențină și în timpul toamnei. Cele mai importante renovări ce trebuie realizate înainte de venirea iernii sunt cele care afectează confortul termic al locuinței. Astfel, este esențial să identifici eventualele probleme sau defecțiuni și să iei măsurile necesare pentru a le remedia. În continuare, vei găsi o serie de recomandări privind renovările și modificările pe care le poți efectua.

1.   Centrala termică

Cel mai important element pentru asigurarea unui confort termic sporit este centrala. Temperatura apei, dar și a încăperilor este influențată de calitatea centralei. Există anumite semne care îți pot indica faptul că este momentul ca aceasta să fie schimbată. Printre acestea se numără pornirile și opririle bruște, erorile constante, durata mare pentru încălzirea apei ș.a.. Cel mai indicat este să alegi o centrală termică de pe altex.ro pentru locuința ta. Cea mai neplăcută situație cu care te poți confrunta este să fii surprins, în plin sezon rece, de o defecțiune a centralei termice. Totodată, achiziționarea unei centrale noi îți va aduce multiple beneficii. Vei constata o reducere semnificativă a facturilor, iar o centrală modernă va funcționa cu mult mai bine decât cea veche, utilizată de câțiva ani.

2.   Reglajul geamurilor și ușilor

Confortul termic din locuință depinde și de situația ușilor și geamurilor. În timp, sub influența schimbărilor de temperatură din interiorul și exteriorul casei, acestea se deteriorează. Vei observa anumite probleme la închidere sau la deschidere. În plus, din cauza lipsei etanșeității, aerul rece va pătrunde din exterior în locuință. Prin urmare, un reglaj al feroneriei este esențial înainte de venirea iernii. O închidere corespunzătoare va asigura menținerea căldurii în interior, contribuind astfel la reducerea facturilor în perioadele friguroase.

3.   Dușuri de tip walk-in

Iarna, după o zi petrecută în frig, un duș fierbinte este probabil un răsfăț de care neapărat vrei să te bucuri. Dacă cabina ta de duș începe să prezinte deficiențe, cum ar fi scurgeri de apă, ar fi înțelept să iei în considerare înlocuirea acesteia. În cazul în care utilizezi o cadă, este posibil ca, după ce ieși din apa fierbinte, să simți un disconfort termic. O soluție eficientă pentru a remedia aceste probleme este amenajarea unui duș de tip walk-in. Astfel, poți lăsa apa caldă să curgă liber, încălzind eficient zona dușului. În plus, poți beneficia de protecția oferită de sticlă, menținându-te la adăpost de curenții reci, până când te usuci.

Prin urmare, vremea actuală este ideală pentru a efectua amenajările și renovările necesare locuinței tale, înainte de venirea iernii.

Mai multe