Tratament minim invaziv pentru o afecțiune comună a bărbaților

8 iulie 2024 13:56   Advertoriale

Adenomul de prostată este o afecțiune frecventă, care afectează în special bărbații cu vârsta peste 50 de ani. Este o boală caracterizată prin prostată mărită, o glandă situată sub vezica urinară. Creșterea în volum a prostatei provoacă simptome care afectează calitatea vieții pacientului, iar dacă boala nu este tratată corespunzător poate da complicații severe.

Cu adenom de prostată a fost diagnosticat, în 2016, și Paul. De atunci este pacientul Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urologie și coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR. De-a lungul timpului bărbatul a fost monitorizat de Conf. Dr. Constantin Gîngu și a urmat un tratament pentru prostată. La fiecare consultație pacientul efectua și investigații specifice pentru adenomul de prostată, printre care și o ecografie la prostată. La ultima ecografie, lucrurile luaseră o altă întorsătură. Tratamentul medicamentos nu mai era eficace, iar prostata se mărise și mai mult. Singura opțiune era chirurgia. Însă, Conf. dr. Gîngu i-a recomandat să efectueze o procedură modernă, prin ablație cu vapori de apă Rezum.

„Nu am ezitat. Pentru problema medicală pe care eu o aveam există o singură soluție și anume operația. Ca tip de operație, eu cunoșteam doua variante: intervenția clasică și cea laparoscopică. Când medicul mi-a recomandat Rezum, am fost încântat să descopăr această opțiune modernă și neinvazivă.”, povestește Paul.

Procedura Rezum reprezintă o soluție modernă, minim invazivă și eficientă, oferind pacienților o alternativă sigură și rapidă la intervențiile chirurgicale clasice, fiind realizată prin ablație cu vapori de apă. Comparativ cu alte tratamente, Rezum nu necesită incizii, ceea ce reduce riscul de complicații și timpul de recuperare. Un instrument special este introdus prin uretră, iar aburul este eliberat direct în țesutul prostatic afectat, determinând micșorarea acestuia și ameliorarea simptomelor.

În cazul lui Paul intervenția a decurs fără probleme, iar pacientul a fost transferat pentru o noapte pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic SANADOR, pentru recuperare completă. În prezent Paul se simte foarte bine, revine periodic la control, calitatea vieții s-a îmbunătățit, iar simptomele cu care se confrunta au dispărut complet.

La SANADOR, pacienții cu afecțiuni urologice sau ale prostatei beneficiază de consulturi de specialitate și de investigații complete și moderne, pentru un diagnostic sigur și un plan de tratament individualizat, în funcție de specificul bolii și particularitățile pacientului. Pentru adenomul de prostată, atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, operațiile sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR atât clasic, cât și minim invaziv – laparoscopic sau robotic - sau prin tehnici nechirurgicale, precum embolizarea sau ablația adenomului de prostată, inclusiv prin terapia Rezum. Postoperator, pacienții primesc îngrijiri avansate în Secția de Terapie Intensivă din Spitalul Clinic SANADOR, acreditată ca Secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă.

Mai multe