Vrei să ai un spa în propria baie? Iată ce poți să faci
Orele interminabile de muncă, stresul adunat de peste zi, zgomotul orașului, toate contribuie la o stare permanentă de oboseală. Ca să o combați, ai nevoie de multă relaxare, însă zilele destinate odihnei sunt din ce în ce mai puține și tot ce îți rămâne să faci, ca să te mai eliberezi după o zi plină, este o baie relaxantă.
O baie caldă vine cu mai multe beneficii, cum ar fi: îmbunătățește respirația, stimulează circulația sângelui în organism, crește capacitatea pulmonară și poate reduce riscul atacului de cord.
Ca să simți aceste beneficii pe deplin, trebuie să îți transformi baia într-un adevărat spa. Nu știi cu ce să începi? Îți venim în ajutor cu sfaturi simple, dar cu un impact garantat. Vezi care sunt, mai jos:
- Mizează pe simplitate
Dacă până acum erai obișnuit să îți încarci spațiul inutil, ar trebui să eliberezi cât mai mult din mobilierul și obiectele voluminoase. Lasă doar ce folosești în mod frecvent și ce te ajută cu adevărat. În cazul în care ai mașina de spălat în baie, gândește un loc pentru ea în bucătărie sau mascheaz-o cu ajutorul mobilierului în hol, dar nu o păstra în locul unde vrei să ai parte de relaxare.
Procedează la fel și cu dulapurile voluminoase. Mută fără rețineri orice crezi că ar putea merge mai bine pe hol sau într-o debara. Alege piese calitative, pornind de la masca lavoarului, oglindă sau cabina de duș. Nu uita nici de vasele pentru wc, chiar dacă nu te gândești că ar putea ieși în evidență.
Pentru ca atmosfera să fie cât mai curată și luminoasă, asemănătoare celei pe care o întâlnești doar la spa, îndreaptă-ți atenția spre nuanțe deschise, cum ar fi albul sau bejul.
- Alege iluminarea potrivită
Sursele de iluminare se aleg după mărimea băii și în funcție de cât de luminoasă îți dorești să fie. Lumina caldă, ușor gălbuie, te îndeamnă la relaxare și te ajută să te destinzi mai ușor.
Dacă îți dorești să ai o sursă de lumină atât caldă, pentru relaxare, cât și rece, pentru a te aranja ușor dimineața, cel mai bine este să optezi pentru corpuri de iluminat cu lumină reglabilă, astfel încât să poți să te joci cu intensitatea luminii, în funcție de activitățile pe care le desfășori.
- Accesorizează cu elemente pe care le găsești la spa
Pentru ca baia ta să fie ca o experiență la spa, trebuie să o decorezi cu obiecte specifice. Nimic mai simplu, însă și aici trebuie să ai grijă să nu încarci inutil cu obiecte fără valoare, ci să te axezi pe unele care să îți ofere sentimentul de relaxare.
Uleiurile esențiale sunt de nelipsit în baia ta, alături de lumânările parfumate, dar și de spumantul de baie. Ca să îți răsfeți corpul și mai mult, alege produse de exfoliere, măști de față și de păr, săruri și uleiuri aromate de baie.
Adaugă o plantă verde, ideal una mai mare, pentru a câștiga mai mult spațiu. Plantele prietenoase cu umiditatea din baie sunt: ficusul, feriga, philodendronul sau cyperusul. Asigură-te că ai și un suport pentru cadă sau duș, care va fi util pentru a pune o carte, un pahar de vin sau câteva lumânări. La toate acestea adaugă prosoape dintr-un material calitativ, dar și muzică ambientală.
Nimic nu este mai relaxant decât o baie la tine acasă, după o zi plină și obositoare. Pentru ca experiența să fie trăită la maximum, urmărește sfaturile de mai sus și începe chiar de mâine să îți transformi baia și să ai propriul spa la tine în locuință!