Vrei un Apple Watch 10? Vezi întâi dacă se potrivește nevoilor tale!

21 octombrie 2024 20:28   Advertoriale

Nu știi dacă să te aventurezi la noul Apple Watch 10 sau să optezi pentru un ceas inteligent cu Android? Uite mai jos 3 criterii esențiale de care să ții cont înainte de a-ți cumpăra un smartwatch.

#1. Touchscreen vs touchless

Optarea pentru un ecran tactil pe ceasul inteligent poate părea o problemă. Cu toate acestea, unora le poate fi dificil să selecteze elemente pe ecrane mai mici și nu toate interfețele bazate pe gesturi sunt intuitive. Din fericire, multe dintre cele mai bune ceasuri inteligente oferă atât controale fizice, cât și prin atingere, precum și interfețe de utilizator bine gândite. 

Apple Watch 10, spre exemplu, a optat pentru o abordare combinată. Toate ceasurile brandului au un afișaj tactil și atât o coroană digitală, cât și un buton lateral în partea dreaptă. Poți folosi coroana pentru a mări conținutul sau pentru a derula, iar ecranul folosește Force Touch, care știe diferența dintre o atingere și o apăsare lungă. O apăsare a butonului lateral te duce la dock-ul tău de aplicații utilizate frecvent. 

Modelul emblematic Apple Watch Ultra 2 oferă în plus un buton de „acțiune” programabil de utilizator. Cele mai recente smartwatch-uri de la această marcă au, de asemenea, gestul de dublă atingere personalizabil. 

Pe partea Android, există modele care au o ramă rotativă preferată de fani pentru derularea rapidă prin meniuri. În plus, Wear OS face o treabă bună de a prezenta notificări despre cardurile tale pe care le poți închide cu ușurință printr-o glisare. De asemenea, poți comuta între ele cu o mișcare a încheieturii mâinii.

#2. Design și personalizare 

Cele mai bune ceasuri inteligente oferă o gamă de curele și/sau posibilitatea de a le schimba cu o opțiune terță parte. Acest lucru este important dacă dorești să personalizezi aspectul dispozitivului tău. În timp ce unele mărci, au metode proprii pentru fixarea curelelor, multe nu au. Există smartwatch-uri care folosesc bare tradiționale cu arc pentru ceas, permițându-ți să te joci cu un număr aproape infinit de opțiuni pentru curele de ceas. 

Acestea fiind spuse, majoritatea ceasurilor inteligente de astăzi oferă o mulțime de opțiuni de personalizare la momentul achiziției. De exemplu, poți alege culoarea și materialul benzii, precum și culoarea feței, finisajul și dimensiunea pentru Apple Watch 10 și modele mai recente de la Samsung.

Reține că e foarte important să simți ceasul confortabil pe mână, la fel cum este esențială și ușurința cu care poți fixa ceasul de încheietura mâinii. Cu siguranță ai evita orice ceasuri inteligente cu cleme greoaie care necesită prea multă forță pentru a se deschide și închide. Din fericire, majoritatea ceasurilor noi folosesc catarame standard. 

Din ce în ce mai multe ceasuri inteligente au fețe rotunde acum, făcându-le să semene mai mult cu ceasurile tradiționale. Cele mai noi devin mai subțiri și mai mici. Există modele deosebit de atractive pentru încheieturile mai mici. Ceasornicarii tradiționali se alătură și ei luptei. Ai, de asemenea, mărci concentrate pe ceasuri inteligente în stil clasic. Desigur, mărci de ceasuri de ultimă generație s-au urcat și ele la bordul ceasurilor inteligente cu dispozitive moderne – și etichete de preț pe măsură. Din acest motiv, de obicei nu sunt recomandate față de cele de la brandurile care produc smartwatch-uri de mai multă vreme.

#3. Selecția de aplicații 

Categoria ceasurilor inteligente se maturizează, iar unele modele au acum sute sau chiar mii de aplicații, în timp ce altele au doar mai puțin de 20. Apple Watch 10 are cea mai completă listă de aplicații de până acum, cu mii din care să alegi, inclusiv ESPN, MapMyRun, Uber și chiar Rosetta Stone. Poți face totul, de la controlul luminilor Philips Hue (și toate celelalte dispozitive inteligente de acasă) până la comandarea prânzului. Există un magazin de aplicații dedicat pentru instalarea acestor aplicații în aplicația pentru iOS.

Alege, deci, smartwatch-ul în funcție de cerințele pe care le ai de la un astfel de gadget și nu uita să ții cont și de buget.

Mai multe