Cele 13 trucuri care o ajută pe Andreea Raicu să slăbească. Așa își menține silueta la cei 48 de ani
Andreea Raicu și-a transformat stilul de viață în urmă cu mai mulți ani, alegând să investească constant în propria dezvoltare personală, emoțională și spirituală. Pe blogul său, vedeta împărtășește frecvent fragmente din viața de zi cu zi, iar într-unul dintre articole abordează subiectul dietelor și al menținerii siluetei. Ea explică ce principii urmează de ani buni pentru a-și păstra greutatea stabilă și echilibrul interior.
„Cred că nu mai este nevoie să spun că înfometarea nu dă roade, ba dimpotrivă, produce dezechilibre – atât fizice, cât și emoționale. Slăbești puțin în primele zile, până la prima masă copioasă, când corpul își face „provizii” pentru perioadele în care se gândește că va fi privat din nou de nutrienți, și uite cum ai pus mai multe kilograme decât ai slăbit. Așa că, te rog, înțelege că înfometarea nu este o soluție.
După ce m-am echilibrat emoțional, am înțeles că nu voi obține nimic de la corpul meu dacă nu îl tratez cu dragoste și respect. Exact așa cum aș face cu un prieten. Dacă ești drăguță cu el, și el va proceda la fel”, începe postarea vedetei.
Se concentrează pe mâncat, fără alte distrageri
Când vine ora mesei, vedeta are grijă să se concentreze doar pe mâncat, evitând alte activități precum televizor sau social media.
„1. Mănânc încet și nu mai am altă activitate în același timp.
Adică fără TV și social media. E nevoie de 20 de minute după ce ai început să mănânci până când informația ajunge la creier. Dacă mănânci mai repede, e posibil să consumi mai mult decât ai nevoie.”
Hidratarea este importantă
Andreea Raicu știe cât de importantă este hidratarea, așa că alege să consume cantitatea de apă recomandată pentru sănătate și siluetă.
„2. Beau multă apă.
Știu că ai auzit asta de atât de multe ori, dar nu îți iese mereu, așa că m-am gândit să-ți readuc aminte. Studiile arată că apa accelerează scăderea în greutate și te ajută să îți menții greutatea. Beneficiile apei le poți găsi aici.”
Respectă orele recomandate de somn
Pentru o greutate ideală și un proces de slăbit sănătos, somnul este extrem de important, iar Andreea Raicu știe acest lucru.
„3. Dorm 7–8 ore pe noapte.
De ce am scris despre somn aici? Pentru că este o resursă importantă de energie. Dacă nu dormim, avem nevoie să ne luăm energia din altă parte. De unde? Din mâncare – și ajungem să mâncăm mult peste cât ar trebui, doar ca să avem energie să funcționăm. Nu ai observat că mănânci mai mult când ești obosită?”
Alimentele la care a renunțat vedeta
„4. Am eliminat alimentele la care am intoleranță: gluten și lactoză.
Asta nu înseamnă că nu mai mănânc niciodată, doar că îmi asum că, atunci când le consum, mă voi simți umflată și balonată pentru o zi. Dar pentru mine merită, mai ales în vacanțele în Italia, unde nu am cum să mă abțin de la pizza și paste. Deci eu zic că un astfel de test te va ajuta dacă celelalte metode de slăbit nu au funcționat.
A renunțat la consumul de zahăr
„5. Nu consum zahăr.
Mi-am educat papilele gustative cu gusturi mai puțin dulci, așa că acum, când am poftă și gust din ceva ce obișnuiam să mănânc înainte, mi se pare prea dulce. Evident că există și excepțiile de la regulă, iar în rest există alte variante: sirop de orez, curmale sau alți înlocuitori naturali.”
„6. Mănânc fructe în loc să le fac suc.”
„7. Consum des alimente care sprijină metabolismul.
Legume verzi în special (broccoli, salate, fasole), pește (de captură) și fructe de mare, fructe (de pădure, struguri, pepene, avocado), semințe și uleiuri (floarea-soarelui, cânepă, avocado, măsline), cereale (mei, orez brun).”
Câte mese pe zi are Andreea Raicu?
Vedeta mărturisește că mănâncă doar două mese într-o zi, obicei alimentar pe care l-a deprins după ce a ținut post intermitent.
„8. Mănânc două mese pe zi: dejun și cină.
Este un obicei pe care l-am căpătat din postul intermitent, care mi-a făcut foarte bine.”
„9. Porțiile mele sunt mai mici.
Sunt pofticioasă și recunosc că îmi place să mănânc, însă am realizat că porțiile mici sunt cheia, așa că îmi pun mai puțin în farfurie ca să mă asigur că nu mănânc prea mult.
10. Am o listă cu restaurantele de unde pot comanda mâncare sănătoasă.
Avocadoo, Rawdia, Pokeful, Arome, Papila, Sara Green, Sensi – și realizez că sunt destul de multe în ultima vreme, așa că mă gândesc să scriu un articol doar pe acest subiect. Te-ar interesa?
11. Mă bazez pe gustări sănătoase.
Am mereu la mine migdale, semințe sau batoane, pentru că știu că atunci când mi se face foame sunt în stare să mănânc… aproape orice.
12. Am eliminat mâncărurile procesate.
Prăjeli, compoturi, cocktailuri, alune prăjite, gogoși, mâncăruri semipreparate, îndulcitori artificiali, băuturi energizante, orez alb, făină albă, gluten, zahăr, sare albă, chipsuri, grăsimi saturate.
13. Nu îi interzic corpului meu nimic atunci când îmi cere.
Pentru că știu că, dacă o voi face, va acumula frustrări și nu va rezista prea mult până să dea buzna în frigider sau în sertarul cu bunătăți. O bucățică de ciocolată, un cartof prăjit, o dată la ceva timp… și nu va cere prea mult.
Viața e scurtă și ne-a fost dată ca să ne bucurăm. Iar eu cred că mâncarea e una dintre bucuriile vieții. De ce să o pierdem? Trebuie doar să o facem cu măsură. Fii curioasă și experimentează – doar așa vei ști ce îți face bine și ce nu”, explică Andreea Raicu, într-un articol postat pe blogul personal.