#Exclusiv Click!

Cum ne curățăm de karma de neam? Numerologul Clarissa Damian oferă soluția: „Este bine să...”

6 octombrie 2024 6:50   Stil de viață

Karma familială” este un concept spiritual care sugerează că acțiunile, greșelile, suferințele și traumele acumulate de-a lungul generațiilor într-o familie pot influența și modela viața descendenților. Nu de puține ori am auzit specialiști care au atras atenția asupra impactului profund pe care îl are karma de neam asupra noastră. Clarissa Damian, scriitoare, numerolog și practician avansat EFT&Matrix Reimprinting ne vorbește despre cum ne putem curăța și înțelege karma neamului, despre legătura noastră profundă cu strămoșii și modul în care greșelile trecutului se pot manifesta în prezent.

Cum ne curățăm de karma de neam?

Clarissa, există o metodă prin care ne putem curăța de karma de neam?

Există. În primul rând, căința. Este un termen care deranjează pe mulți în zilele noastre, deoarece este atribuit dogmei religioase. Căința reprezintă, de fapt, un proces simplu prin care realizezi greșelile pe care le-ai făcut, îți faci un proces de conștiință și ai grijă ca pe viitor să nu le repeți. Apoi, realizezi exact ceea ce am spus mai sus: fără unul dintre cei care există în spatele tău — părinți, bunici — tu nu ai fi fost. Indiferent cât de diferit te crezi de ei. Cu atât mai mult. Dacă tu ai alte resurse, abilități, mai multă înțelepciune, asta ar trebui să se vadă. Omul impactează locul. Înseamnă că poți face diferența. Înseamnă că poți ridica acel neam. Dacă îl abandonezi, te dezici de el, rezultă că nimic din tot ceea ce crezi despre tine nu este adevărat.

Oamenii care nu înțeleg de ce se află într-un anumit neam și ajung să își acuze părinții nu fac decât să repete aceleași greșeli ale neamului și să acumuleze karma, atât personală, cât și de neam. În momentul în care spui „Eu nu voi face ca tata”, nu faci decât să promiți, paradoxal, același tipar, deoarece tot el este punctul de referință.

În Biblie, în pilda vindecării orbului din naștere, ucenicii întreabă: „Învățătorule, cine a păcătuit: acest om sau părinții lui, de s-a născut orb?”. Dincolo de evidenta karmă a neamului, dacă omul s-a născut orb, când ar fi avut timp să păcătuiască, dacă nu în viața sa anterioară? Cu alte cuvinte, erorile sale l-au urmărit în această întrupare.

Revenind, ca să curățăm karma neamului, este bine să ne căim, să renunțăm la judecată (care ține tot de neînțelegerea legii cauză-efect), să iertăm, să știm să educăm cu blândețe, să acordăm locul cuvenit fiecăruia, să ne pomenim și să ne cinstim strămoșii, obicei care a existat foarte mult timp în cultura noastră și nu numai. Există culturi în care oamenii poartă cu ei statuete în miniatură, reprezentând strămoșii, rădăcinile.

Să înțelegem că cea mai mare bucurie, iubire, realizare pe care am avut-o vreodată, moment de revelație, nu ar fi avut loc fără ei. Fără oricare dintre ei.

Un alt aspect, poate cel mai important, care trebuie înțeles, ține tot de un principiu simplu, dar din păcate total ignorat, ceea ce duce din nou la grave erori. Parte din părinții și bunicii mei se află în mine, atât fizic, cât și energetic. Vreau, nu vreau, port această informație. Este baza pe care am fost creat. În momentul în care emit un gând de agresivitate către oricare dintre ei, nu generez decât un program de autodistrugere. În cele din urmă, eu voi avea de suferit. Mai grav este că îndrept acel program și către copiii mei, deoarece, la rândul lor, poartă informația neamului. Sunt mulți oameni care nu înțeleg de ce au probleme cu copiii sau nu reușesc să aibă copii. La fel se întâmplă și în cazul în care îmi urăsc soțul (soția) sau părinții acestuia. Copilul va avea de suferit, sau soțul, dacă îndrept programul asupra părinților săi. Prin urmare, suntem mai conectați decât credem și nu ne permitem să afirmăm: „După mine, potopul”.

Mai multe