Fenomen spectaculos în această noapte: 20-25 de stele căzătoare pe oră

12 august 2014 17:05   Horoscop
Ultima actualizare:

Cine nu are somn în această noapte şi vrea să vadă ceva frumos, ar putea să deschidă fereastra şi să se uite pe cer. Va fi o ploaie de stele.

Curentul de meteori Perseide atinge intensitatea maximă în această noapte, după ora 22 până dimineațǎ, ora României. Cei care vor observa cerul vor putea vedea aproximativ 20-25 de “stele cazătoare” pe oră, mai puține decât în mod normal pentru maximul acestui curent din cauza prezenței pe cer a Lunii, care a fost în faza de Lună Plină acum câteva zile, anunţă platforma online lastele.ro, care vine şi cu 5 sfaturi pentru a observa mai bine spectacolul de pe cer.

- Caută un loc întunecat, ferit de lumina becurilor stradale. Ideal ar fi să ieși în afara orașului, dar și parcurile pot fi o oază bună de întuneric. Ai grijă să nu ai copaci foarte înalți chiar lângă tine, pentru a putea vedea o parte cât mai mare de cer.- Alocă-ți cel puțin o oră pentru a observa cerul. Cu cât observi mai mult timp, cu atât ai șansa să vezi mai mulți meteori. Cea mai bună perioadă de observații este după miezul nopții până dimineață.- Îmbracă-te bine, chiar dacă este vară. Stând într-un loc timp de o oră, vei începe să simți frigul. Și insectele vor deveni o problema. Cu cât ai mai puține zone de piele expuse, cu atât te vei bucura mai mult de observații. Alternativ, ia cu tine un spray contra țânțarilor.- Ia cu tine o pătură sau un izopren. Ca să observi Perseidele trebuie să privești mereu în sus. Dacă stai întins pe jos vei avea o poziție mai comfortabilă și nu vei obosi repede.- Descarcă o hartă a cerului valabilă pentru luna august. Perseidele par să apară dintr-un loc situat între constelația Cassiopeia și Perseu. Aceste constelații se vor afla la miezul nopții spre NE. Pe Cassiopeia o vei recunoaște ușor deoarece are forma unui “W”. Perseu se află imediat în stânga jos.

Mai multe