La Patriarhia Română, în Vinerea Scumpă, s-a oficiat Slujba Sfintei Liturghii și Slujba pentru Sfințirea Apei

13 aprilie 2018 18:53   Horoscop
Ultima actualizare:

Vineri, 13 aprilie, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, la Patriarhia Română, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a oficiat slujba Sfintei Liturghii şi slujba pentru Agheasma Mică. După oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Patriarhală, Ierarhul, împreună cu un sobor slujitor, a mers în procesiune pe esplanada din apropierea lăcaşului de cult.

De asemenea, în ziua de prăznuire, în baldachinulul special amenajat pentru această sărbătoare, Episcopul Vicar Patriarhal a oficiat slujba de sfinţirie a  apei.

La finalul slujbei, Sfinția Sa a adresat credicioșilor îndemnuri duhovnicești

 La finalul slujbei, Sfinția Sa  a adresat numeroșilor credincioși, prezenţi la eveniment, importante îndemnuri duhovniceşti.

Sărbătoarea datează din secolul al V-lea

Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii datează din secolul al V-lea şi aminteşte de minunile care s-au împlinit la izvorul din apropierea orașului Constantinopol şi despre bisericile construite de împăraţii Leon cel Mare şi Justinian cel Mare ,  în semn de evlavie pentru minunile care s-au înfăptuit la izvorul Tămăduirii.

Când se săvârșește Agheasma Mică

Agheasma Mică se săvârşeşte mai ales la data de 1 august (când începe  postul Adormirii Maicii Domnului), la 1 septembrie (la începutul anului bisericesc), dar și  în Vinerea din Săptămâna Luminată (la praznicul Izvorului Tămăduirii).

Mai multe