Patriarhul României Daniel a semnat în Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri de la 1918

7 noiembrie 2018 19:59   Horoscop
Ultima actualizare:

Miercuri, 7 noiembrie, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a semnat în Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri de la 1918. După etapa semnării în această carte, document care va rămâne în istoria țării, Patriarhul a apreciat iniţiativa „de a continua Cartea de Aur primă, cu această formă nouă, care se inspiră totuşi şi din prima Carte de Aur a Marii Uniri”.

Referindu-se la Celebrarea Centenarului, Preafericitul Părinte Patriarh  a subliniat recunoştinţa credincioșilor faţă de făuritorii Marii Uniri: „Ne rugăm lui Dumnezeu să ne dăruiască dragoste de ţară şi popor aşa cum au avut făuritorii Marii Uniri”, a spus Preafericirea Sa.

Patriarhul României a apreciat munca depusă de inițiatorii acestei inițiative a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia ,  pentru concretizarea proiectului prin care se continuă Cartea de Aur a Marii Uniri (din  în prima formă)  cu forma nouă, care s-a inspirit și din prima Carte de Aur a Marii Uniri apărută în anul 1929 ,  document în care a semnat Regele Ferdinand, Patriarhul Miron Cristea și alte personalități ale vremii.

Preafericitul Patriarh Daniel a dorit să sublinieze importanța apariției cărții  Centenarului :” „Ne-am gândit să realizăm o carte a Centenarului după modelul celei din 1929, Cartea de aur a serbărilor Unirii, atunci când s-a sărbătorit primul deceniu al Marii Uniri, chiar dacă serbarea a avut loc în mai 1929”. De aceea, Patriarhul României le-a oferit iniţiatorilor Diploma şi medalia omagială a Anului Centenar. „Acelaşi lucru am încercat să realizăm şi noi în acest an, Anul Centenar, prima semnătură a avut-o Preşedintele României, iar a doua a avut-o Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”.

Mai multe