Să ne cunoaştem prietenii după scris: ce «spun» cifrele şi litera t despre ei
Deseori, din mai multe motive, ne preocupă o persoană anume şi modul ei de viaţă. Dincolo de aparenţă, scrisul cuiva dezvăluie taine ascunse şi trăsături de caracter pe care nu le intuim multă vreme. Desigur, semenii noştri se închid foarte bine în „carapacea" lor, păstrând aparenţele. Totuşi, din analiza unui fragment din scrisul curent al cuiva, deducem caracteristicile psihologice ale persoanei respective.
În analiza grafologică a unui text, bara literei t mic, scris de mână, are o semnificaţie deosebită. În acest caz, specialiştii au constatat că există mai bine de 60 de modalităţi în care se poate scrie această consoană:
Frecvent, se întâlnesc în scris următoarele exemple:
1.Bara specifică acestei consoane are ca semnificaţie principală voinţa. Atunci când această bară se scrie clar, fără să fie întreruptă, dar se detaşează puţin de corpul literei spre dreapta, simbolizează fermitatea şi încrederea deplină în propriile forţe ale persoanei care scrie.
2.Când bara este scrisă asemănător cu cazul semnalat mai sus, dar este mai scurtă, indică timiditate, chiar lipsă de curaj în momente esenţiale din viaţa celui care scrie.
3. Atunci când bara consoanei t mic cuprinde tot cuvântul, cel care scrie este foarte ambiţios, iar în relaţiile cu semenii are o atitudine dominatoare.
4.Dacă bara literei t mic este mai ascuţită în partea finală, atunci persoana care scrie ia decizii pripite, cu urmări neplăcute pentru cei din anturaj.
5. În schimb, când această bară se scrie îngroşat, în partea finală, este vorba despre o persoană care acţionează constant în orice împrejurare.
6. O bară abia schiţată aproape de vârful consoanei indică o fire ruptă de realitate şi visătoare.
7. Când însă această bară se scrie apăsat deasupra consoanei t mic , atunci avem în faţă un temperament abil, care scapă cu bine din orice încurcătură.
Şi cifrele au semnificaţii valoroase pentru grafolog
1. Un număr scris clar, dintr-o trăsătură de condei, demonstrează atitudinea unei persoane practice faţă de bani.
2. Cifrele subţiri, de dimensiuni mici sunt specifice persoanelor care se concentrează şi se implică în probleme monetare. Aşa scriu contabilii, matematicienii şi cei care deţin funcţii de decizie în domeniul financiar.
3. Persoanele care scriu cifrele apăsat, accentându-le de mai multe ori, indică un temperament duplicitar, în relaţiile cu semenii.
4. Cifrele împodobite cu bucle indică scrisul unei persoane lacome şi vulgare.
5. În schimb, cifrele scrise clar, fără înflorituri, sunt specifice firilor care discută deschis şi nu ocolesc priorităţile dificile.