Sărbătoarea Intrarea în biserică a Maicii Domnului este o zi magică

20 noiembrie 2019 19:39   Horoscop
Ultima actualizare:

Pentru credincioșii ortodocși, sărbătoarea din 21 noiembrie este o zi magică și trebuie să împlinim unele tradiții moștenite din generație în generație.

Acum, ca și în ziua de Crăciun, se deschid ceruruile, iar credincioșii pot înțelege graiul animalelor!

În ziua sărbătorii, potrivit tradiției, se mănâncă pește.

Credincioșii merg la biserică, asistă la slujba dedicată alesului praznic și duc pachete cu pește, fructe și lumânări albe pentru a fi sfințite de preoții lăcașului.

În dimineața sărbătorii să ne rugăm Maicii Domnului să ne împlinească cea mai fierbite dorință din viața noastră și să aprindem 7 lumânări pentru împlinirea acesteia.

Sărbătoarea este o zi dedicată luminii și trebuie să aprindem candela în casă și să dăm de pomană lumânări alături de preparate din pește.

În ziua sărbătorii, prin tradiție, se împart lumânări albe, alături de ofrande, deoarece  acestea nu se sting niciodată, nici după ultimul hotar al vieții.

După ce au fost sfințite, ofrandele se împart săracilor și copiilor în memoria rudelor care au murit fără lumânare; de asemenea, în această zi de sărbăttoare se dă de pomană și câte o candelă.

În  multe localități din Nordul țării, în memoria rudelor care au murit în condiții suspecte sau fără lumânare se  dau de pomană: plăcinte cu dovleac, pâine făcută în casă și mâncarea preferată a celui care este comemorat.

Pentru reuşita copiilor din familie, candela trebuie să fie aprinsă în căminul fiecărui credincios, iar focul trebuie să ardă în cămin toată noaptea.

Acum este interzisă orice activitate legată de prelucrarea lânii și a pieilor de animale, pentru a ține departe de casă pericolul de boală, de pagubă și necazuri.

Mai multe