Traducătoarea de vise : Reflectăm cu emoție la unele vise, pentru că nu cunoaștem semnificația lor și le interpretăm greșit

4 septembrie 2017 18:17   Horoscop
Ultima actualizare:

Despre visele fără secrete sau despre cheia viselor s-a scris din vremuri îndepărtate. Tălmăcitorii viselor și-au închinat multe decenii studiului acelor imagini care apar în timpul somnului nostru, noapte de noapte. Se știe că perșii au fost primii preocupați de traducerea viselor; mai târziu, preocuparea perșilor pentru vise a fost continuată de arabi. În Europa, experiența perșilor a fost adusă de mahomedani.

În țara noastră, subiectul acesta incitant al viselor a fost explorat  abia în anul 1887  de Martin Zadeca.  Am făcut această trecere rapidă în revistă pentru pasionații ediției ”Traducătoarea de vise” care voiau să știe ce popoare s-au ocupat de tălmăcirea viselor.  În țara noastră, Cheia viselor ”sau ”Adevărul  descoperit”, o carte de vise  realizată de Martin Zadeca,  înțeleptul  pustinic, preocupat de semnificația viselor până la sfârșitul vieții, la vârsta de 106 ani, a fost urmată de numeroase alte ediții, iar interesul pentru mesajele pe care le primim în timpul somnului a demonstrat audiența de care s-au bucurat, decenii la rândul, cărțile despre vise. De curând, am primit de la pasionații ediției ”Traducătoarea de vise” mai multe mesaje:  visele recente ale acestora, însoțite de dorința lor firească de a cunoaște și semnificația acelor mesaje onirice. Dintre visele interesante pe care le-am primit, le-am ales pe acelea care sunt interpretate în mod greșit de cei care le-au visat.

Ai  visat că ai găsit bani pe drum? Vei scăpa de grijile care te frământă

Visul:  Daria ne-a povestit un vis recent care a emoționat-o foarte mult:  dimineața, în drum spre companie,  a găsit un portofel plin cu bani. S-a uitat în jurul ei, dar nu era nimeni. N-a apucat să numerele teancul de bancnote, dar crede că era o sumă apreciabilă. Când s-a trezit, Daria s-a gândit ce poate să urmeze în viața ei după acest vis, deoarece se spune că, dacă visezi bani,  nu este bine.

Semnificația visului: Nu totdeauna când visezi bani te așteaptă necazuri. Daria a găsit banii pe drum ; în acest caz, ea va scăpa de unele griji materiale și va avea posibilitatea să achite mai repede unele datorii care o frământă de multă vreme.  Dacă Daria ar fi primit bani  de la cineva, ar fi auzit vorbe neplăcute și ar fi trebuit să călătorească în curând.  Ar fi urmat o mare supărare în viața Dariei dacă ea ar fi auzit monedele zornăind  în casa ei.         

Mănânci dulceață în vis?  Te bucuri de reușită în afacerile curente

Visul: George ne-a relatat un vis amuzant: înainte de a pleca la serviciu a mâncat cu poftă dulceață. În viața reală, el evită să consume dulciuri și păstrează o riguroasă dietă de slăbire. De la sora lui a auzit că dulciurile  în vis prevestesc controverse, certuri. El ne întreabă: așa o fi?  

Semnificația visului: Dulceața pe care o consuma  George în vis  are  o semnificație pozitivă: el va avea succes în afacerile de care se ocupă. Când primești în vis prăjituri cu multă cremă, atunci visul prevestește vorbe în contradictoriu.  

Cumperi ciorapi în vis?  În curând, vei primi o răsplată neașteptată

Visul: Maia ne-a povestit un vis recent și, când s-a trezit, regreta că a cheltuit banii  și a cumpărat mai multe perechi de ciorapi, deși avea ciorapi noi. Pentru că a făcut  risipă de bani  în vis, cumpărând multe perechi de ciorapi, Maia ne întreabă dacă va avea o pagubă financiară. Ea așa crede : visul în care cumperi lucruri care-ți prisosesc nu este de bun augur.

Semnificația visului: Maia se teme fără motiv. Gura lumii nu este o explicație verosimilă pentru  acest vis. În acest caz, Maia va primi o răsplată neașteptată de la o prietenă sau de la o rudă, persoană pe care a ajutat-o într-un moment de cumpănă în viața sa. Deci, Maia nu va  fi în pierdere.   

Pe casa prietenei tale flutura un steag? O așteaptă o victorie înșelătoare

Visul: Aurelia s-a trezit bucuroasă din vis. Pe casa unei prietene din vecini flutura un steag. Reli se gândea că în viața prietenei ei va urma o reușită, o izbândă.

Semnificația visului: Prietena despre care ne-a povestit Reli  se va confrunta cu o victorie înșelătoare. Steagul care flutură în vânt nu este simbolul unei izbânzi sigure. Mai mult,  prietena lui Reli trebuie să fie prudentă  în relațiile cu persoanele cu care a avut probleme în ultima vreme, pentru că dușmanii sunt la datorie.  

Mai multe